BP. Szentimrevárosi Darvak

Szerző

szentimrevarosi darvak logo kicsiSzentimrevárosi Darvak

Klubb neve: Szentimrevárosi Egyesület

Szentimrevárosi Darvak Sportág: touch (érintős rögbi)

Szakosztály alapításának éve: 2008

Város: Budapest

Egyesület címe: 1114 Budapest, Eszék utca 9-11.

Pálya címe: Margitszigeti Atlétikai Centrum - 1007 Budapest, Margitsziget

Kapcsolat: Meszéna László, +36 20 776 9520, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szakosztályvezető: Meszéna László

Honlap: touch.rugby.hu

Facebook: https://www.facebook.com/Touch-Rugby-Hungary-367189512132

Edzések: minden héten pénteken.

További részletekért keresse a kapcsolattartót!

A magyar touch úttörő és elsőszámú képviselője a Darvak. Az évek során megvetették lábukat az európai touch közösségben és rendre egyre jobb eredményeket érnek el a nemzetközi tornákon.

2008. januárjában Kató Csaba alapította meg a Darvakat. Egy olyan sportot keresett, mely közösségépítő, fiúk és lányok széles korosztályban csatlakozhatnak, sportélményt, kikapcsolódást és feltöltődést ad. A Magyar Rögbi Szövetség részéről Harmat Ákos segítette indulásunkat és szakmai tanácsaival fejlődésünket, majd a Budapest Islanders-től Ben Giles alapozta meg touch tudásunkat. 2008. áprilisa óta vagyunk a Szentimrevárosi Egyesület szakosztálya (www.szie.org.hu.). Nevünk választásakor a rögbis hagyományokat szerettük volna ötvözni anyaközösségünk (a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia) valamely jellemzőjével. Ezért esett választásunk a darumadárra, amely szerepel a ciszterci címerben, és “V” alakú röpképe, összetartó természete utal a rögbijáték néhány fontos jellemzőjére. Az évek során a lelkes tagok sorra elhívták barátaikat, ismerőseiket, így nagy örömünkre tagságunk mára már széles körből merít, igen színes, vegyes felhozatallal. A touch itthon még hőskorát éli, így a Darvak élete jelentős átfedésben van a magyar touch közösség történéseivel. A kezdeti évek után a 2013-as év mérföldkő volt a magyar touch-nak, Gareth Revell készítette fel a válogatottat a Bécsben megrendezett Mainland Cup-ra. A wales-i vegyes válogatott kapitányának segítségével a magyar touch új szintre lépett. Jelenleg itthon egyedüli touch csapatként működünk, célunk, hogy mind a versenyszint, mind a kikapcsolódást keresők számára keretet biztosítsunk.