Wildboars

Szerző

A Wildboars Magyarország kerekesszékes rögbi egyesülete. A játékhoz egy különlegesen kialakított kerekesszék szükséges. Jelenleg tíz aktív taggal rendelkezik, ellenfelük hazánkban nincs, külföldre járnak játszani.

Alapítás éve: 2008

Csapat: A csapat nemzetközi tornákon vesz részt
Klub címe: 1048 Budapest, Hajló utca 7.
Pálya címe: 1121 Budapest Szanatórium utca 17.
Edzések: Szombat délelőttönként
Kontakt:
Elnök: Koller Sándor: 70/ 618-0292
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.wildboars.hu
Facebook: www.facebook.com/wildboarshungary

A csapat megszervezésének ötlete 2008 elején merült fel először. Áprilisban az első MERI sportnapon vettek részt, mint alakuló sportág, 2008 nyárára Mészáros Edit és ismeretségi köre segített a tagokat összetoborozni. Sok érdeklődő és csodálkozó emberrel sikerül felvenniük a kapcsolatot. 2008 Őszére összeállt a csapat, 2008.november 8.-án megtartották az első edzésüket az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet központi tornatermében, kissé esetlenül, még a saját székeikben, viszont annál lelkesebben. 2009. elejétől minden szombat délelőtt tartják az edzéseiket. Az évek során többek között részt vettek a  csehországi Ostrava Cup-on és az olaszországi Fontanafredda National cup-on is.

A csapat