Ceglédi Kék Nefelejcs Rögbi Klub

Szerző

A Ceglédi Kék Nefelejcs Rögbi Klub remek példa arra, hogy lelkesedéssel és kitartó munkával, szinte a nulláról indulva is fel lehet építeni egy csapatot. A ceglédiek örömmel fogadnak fiúkat, lányokat minden korosztályból, a lényeg a rögbi szeretete.

Alapítás éve: 2010

Pálya címe:
2700 Cegléd, Vetés utca 9. (Bedei sportpálya)
Edzések:
Péntek, vasárnap: 17.30.
Kontakt:
Elnök: ifj. Pálinkás Miklós
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.cegledirugby.com
www.facebook.com/cegledirugby

Történetünk 2010 májusában kezdődött, mikor Prumek Krisztián, csapatunk későbbi elnöke fejéből kipattant a merész terv, miszerint rögbi klubbot alapít lakóhelyén, Ceglédbercelen. Szerencséjére hamar találkozott a ceglédi illetőségű Szabó fivérekkel, kik mind oszlopos tagjai, legifjabbuk pedig edzője a csapatnak illetve a szintén ceglédi Pálinkás Mikivel, aki azóta is fontos támasza a világi dolgokban olykor eltévelyedett rögbis ifjaknak.

A korai, kissé komolytalan hangulatú edzések folyamán vetődött fel a Kék Nefelejcs Rögbi Fight Klub és Népdalkör, mint csapatnév, s az igen kis létszámú és talán enyhén illuminált állapotban lévő tagság rögtön megszavazta. Ez bizony sok bosszúságot okozott a később érkezőknek, és tényleg nem szokott túl lelkesítő módon hangzani, mikor “hajrá kisvirágok!” és hasonló rigmusokkal bíztatják játékosainkat, de azóta is hűek maradtunk gyökereinkhez.
Kezdetben Ceglédbercelen tartottunk edzéseket, melyeken a résztvevők létszáma sosem haladta meg a 6-8 főt, ezeknek is nagyrésze ceglédi illetőségű volt. Így merült fel az esetleges Ceglédre való átköltözés ötlete, pályának viszont híján voltunk. Végül a Kresz-pálya melletti Vörösmarty térre esett a választás, mint viszonylag nagyobb füves területre.

Minimális toborzás mellett ekkor úgy elkezdett duzzadni a csapat létszáma, hogy az egyébként tágas terület hamar szűkösnek bizonyult. Rengeteg fiatal került hozzánk, nagy részük hívás nélkül – épp csupán a rögbiző fiatalokat meglátva kéredzkedett a csapatba. A bővülő létszám illetve lelkesedés folytán az igények is feléledtek: egyre többen szereztek be komoly felszerelést, minőségi stopliscipőket tagjaink közül, s felmerült a más csapatokkal való mérkőzés igénye is. A komolyabb munka színteréül a CVSE pályáit választottuk, hol késő őszig edzett együtt a sok fiatal, lassan kialakítva csapatunk magját.

Felnőtt csapat