Magyarország U18 – Szegedi Fit World R.C  3:57

Szerző
2014. 11. 05.

Vasárnap igazi rögbi fesztivál zajlott Esztergomban. Reggeltől mintegy 200 diák rögbizett az országos bajnokság keretében A 2015-ös EB-re készülő u18-as magyar junior rögbi válogatott a szegedi felnőtt csapat ellen vívta első mérkőzését. Délután a felnőtt válogatott a lettek ellen szállt harcba...

Vigyázat mélyvíz! Csak úszóknak. A junior válogatott bizony beugrott a mélyvízbe: kőkemény, szikrázó csatát vívott a Szeged felnőtt csapata ellen.

Hatalmas ütközéseket, csattanó fogásokat, szakadatlan akciókat, látványos játékot láthattak a nézők. A junior csapat remekül helytállt, a keret mind a 26 játékosa pályára lépett, a fiúk bátran, elszántan, az utolsó percig küzdöttek és nagyon elfáradtak.
33:3-as félidő után 57:3 lett a vége, a fehérmezes Tisza-partiak diadalmaskodtak. Nagyon értékes meccs volt a válogatott számára, sok nyitott kérdésre sikerül választ kapnia a szakvezetésnek, nagyot léptek előre az építkezésben. Most a video elemzés következik.
A következő összetartás december 5-7 között lesz, csehországi vendégjátékkal. Addig a munka a klubokban folyik.
A válogatott játékosoknak további erősítő edzéseket kell végezniük, fizikailag tovább kell erősödniük, mert enélkül nem lehet előrébb jutni.