Új tanév, új fejezet a Get into Rugby Programban

Szerző
2015. 09. 16.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó szeptember 18-19-én lesz, s a rögbit is ki lehet majd próbálni A Get into Rugby Programnak köszönhetően országszerte több mint 1000 gyermek ismerkedett meg a sportággal 2015 tavaszán, idén ősszel az új helyszíneknek köszönhetően ez a létszám növekedni fog.

A fővárosban ezen hétvégén pénteken és szombaton  a Medvék Rögbi Klub a Budapesti Nagy Sportágválasztón aktivizálja a kilátogató iskolásokat és családokat, játékos formában ismertetve meg a rögbit minél szélesebb közönség számára. A Rögbizz Budapesten! projekt is elindult, melynek célja, hogy a nagyobb fővárosi kluboknak hosszú távon tudjon utánpótlást biztosítani.

A Torpedó Kispest SE rögbi szakosztálya is folytatja a GIR Programot, testnevelés órákon mutatva be a rögbi sportágat minél több helyszínen. Maglódon és Üllőn a tavaly alakult iskolai csapatok képzése folyik tovább.

Fejér megyében három településen, Pákozdon és Lajoskomáromban, valamint  a megyeszékhelyen, Székesfehérváron folyik rendszeres rögbi oktatás 6 iskolában. Ezen kívül toborzás és testnevelés órai foglalkozások keretében folyik a sportág népszerűsítése a Fehérvár Rugby Club edzőinek és oktatóinak vezetésével.

Esztergomban, a magyar rögbi legnagyobb központjában idén szeptemberben is indulnak az iskolai edzések és a sportág népszerűsítése minél több helyszínen.

Az Alföldön Szegeden az FW Gorillák RC jóvoltából folytatódik a GIR Program, míg Kecskeméten a mindennapos testnevelés órák keretében a KARC edzői tartanak rögbit ötödiktől nyolcadik osztályos fiúk és lányok részére. Nagykőrösön és Szentesen továbbra is folyik a szervezett utánpótlás-nevelés, iskolai toborzás.

Október 11-én ezek a GIR és iskolai csapatok egymás ellen is megmérettetnek az RWC 2015 Diák Rögbi Kupán Esztergomban, ahová körülbelül 300 iskolás rögbist várunk! A délelőtt folyamán a GIR és iskolai csapatok versenye fog zajlani, majd a Románia - Olaszország mérkőzést tekintjük meg közösen. Az Európában egyedülálló eseményen vendégünk lesz a Total Rugby és Jose Miguel Gorrotxategi, a Get into Rugby európai koordinátora.