Rugby World Cup 2015 Diák Rögbi Torna

Szerző
2015. 10. 07.

A világon egyedülálló esemény vasárnap 10 órakor kezdődik az esztergomi Rugby Club Hotel Stadionban (Nagy Duna sétány 1.), ahová közel 1000 résztevőt és érdeklődőt várnak a szervezők A Magyar Rögbi Szövetség október 11-én Esztergomban a jelenleg zajló angliai Rögbi Világbajnokság hivatalos kísérő rendezvényeként országos utánpótlás tornát rendez. 

 

Az RWC 2015 Országos Diák Rögbi Tornán 5 korosztályban, szalagos és kontakt rögbi kategóriában 500 fiú és lány fog versenyezni. Az iskolai csapatok az ország számos pontjáról, több mint 15 városából érkeznek majd versenyezni a délelőtt folyamán. Délután 14 órától az érdeklődők és a sportággal ismerkedők számára izgalmas Rögbis Akadálypálya nyílik az RCH pályán, 15:30-tól pedig élőben, óriás kivetítőn az Olaszország-Románia világbajnoki csoportmérkőzést lehet majd megtekinteni.

A torna egyben a Nemzetközi Rögbi Szövetség (World Rugby) által indított világméretű Get Into Rugby Program promóciós rendezvénye is.  Az elmúlt években közel 10 ezer ember, legfőképpen gyerek, ismerkedett meg a rögbi sportággal idehaza a Get into Rugby Magyarország Programon keresztül. Ez a szám európai viszonylatban is meghatározó, ezért Jose Miguel Gorrotxategi, a Get into Rugby európai koordinátora is ellátogat hazánkba és részt vesz a rendezvényen.

Bőhm Balázs, az MrgSz főtitkára szerint büszkék lehetünk arra, hogy idén, a Rögbi Világbajnokság évében, minket választottak ki, hogy a világon kizárólagosan a 2015-ös Világbajnokság hivatalos kísérő eseményeként utánpótlás tornát rendezzünk, s ezáltal mi is részesei legyünk spotágunk legnagyobb ünnepének.

Tóth András Kálmán, a Get into Rugby Magyarország Program koordinátora szerint az ősz legizgalmasabb rögbis napjára számíthatunk október 11-én Esztergomban. Az RWC 2015 Diák Torna  legfőbb célja igazi rögbis élményt nyújtani mindenkinek. A rendezvény alapgondolata, hogy a minden utánpótlás csapat 1-1 világbajnoki résztvevő ország nevében indul, ami óriási motivációt jelent majd a gyermekek számára.