Törj át a falon és huppanj a szivacsra!

Szerző
2016. 02. 07.

Február 6-án szombaton Esztergomban 14 csapat 3 korosztályban versenyzett. A Get into Rugby Utánpótlás Teremrögbi Torna-sorozat második állmásának az Esztergomi Vitézek RAFC adott otthont, a versenyre az ország számos pontjáról érkeztek csapatok, több mint 70 gyermek játszott szalagos rögbit a remek hangulatú rendezvényen.

Délelőtt a megnyitót követően csoportmérkőzésekkel kezdtek a legkisebb rögbisek, U14 korosztályban 8 csapat versengett, a hazai Esztergomi Vitézek, a Kecskeméti ARC három csapata, a budapesti Medvék RSE, a Velencei-tavi RSE, a pákozdi Nemeskócsag Általános Iskola és a Fehérvár Rugby Club korosztályos csapatai mérkőztek. Rendkívül szoros mérkőzéseken szurkolhattak a szülők és rokonok, az "A" csoportban a három egyforma eredményt a célarány alapján döntötték el a szervezők. A helyosztók is nagyon izgalmasan alakultak, a győztes kupa végül otthon maradt, az Esztergomi Vitézek emelhették magasba a díjátadón.

Végeredmény U14-ben:

 1. Esztergomi Vitézek RAFC

 2. Kecskeméti ARC “3”

 3. Kecskeméti ARC “2”

 4. Kecskeméti ARC “1”

 5. Medvék RSE

 6. Velencei-tavi RSE

 7. Nemeskócsag Általános Iskola (Pákozd)

 8. Fehérvár Rugby Club

A 10-11 éveseknél (U12) 4 csapat mérte össze erejét, a végeredmény a következő lett:

 1. Esztergomi Vitézek RAFC

 2. István király Általános Iskola (Székesfehérvár)

 3. Fehérvár Rugby Club leány

 4. Táncsics Mihály Általános Iskola (Székesfehérvár)

A 10 éven aluliaknál (U10) a Fehérvár Rugby Club győzött, ezüstérmes az István király Általános Iskola csapata lett. Gratulálunk minden résztvevőnek!

A Get into Rugby Utánpótlás Teremrögbi Torna-sorozat utolsó állomása február 27-én 11 órakor Székesfehérváron lesz. Nevezni a rendező Fehérvár Rugby Clubnál a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.