Richard Williams kihirdette az U18-as 7's válogatott keretet

Szerző
Stiglmayer Gábor
2016. 08. 29.

Szeptember 17-18. között Esztergomban lép pályára a magyar válogatott az Európa-bajnokságon. Richie Williams vezetésével, 17 játékos részvételével kulcsfontosságú edzőtábort tartott a magyar u18-as junior 7's válogatott Vácott. A kőkemény 3 napos program pénteken 2 edzéssel kezdődött, szombaton a csapat részt vett a Kárpát Kupa nemzetközi rögbi tornán, vasárnap elindul a felnőtt Magyar 7's kupa sorozat  első tornáján.

A Kárpát Kupa, Kiss Antal elnök úr kezdeményezése nyomán a Magyar Rögbi Szövetség és a helyi klub, a Királyság DSE szervezésében jött létre. A házigazdák Tóth István vezetésével minden részletre figyelve, kiválóan rendezték meg az eseményt. A verőfényes napsütés, a magyar, ukrán és szlovák csapatok  magas színvonalú, izgalmas mérkőzései, a jó zene, a kiváló pálya, a vendéglátás mind hozzájárult a több száz résztvevő remek hangulatához. A Kárpát Kupa jövőre további országok csatalakozásával  a regió legnagyobb 7's eseményévé válhat.

A Magyar junior keret 2 csapatra oszlott, a fehér csapat a felnőttek között, a zöld csapat a juniorok között indult.

Eredmények:

A junior között:

HUNu18- Esztregom17:14

HUNu18- Kecskemét 59:0

A felnőttek között:

HUNu18- Medve királyság 38:12

HUNu18- Pöstyén 28:0

HUNu18- Tárnok 43:0

HUNu18- Ungvár 31:5

A csapat remekül teljesített, a mérleg: 6 meccsből 6 győzelem. A torna utolsó,  ukránok elleni meccsén a válogatott káprázatosan játszott, és megnyerte a tornát, a közönség tombolt. A legjobb játékos a junior kategóriában  gödöllői  Tuskán Zsombor, a felnőtteknél Suiogan Tímár lett, a kadétoknál az esztergomi Visi Péter érdemelte ki a díjat.

Vasárnap a magyar válogatott a felnőtt Magyar Kupán is elindult.

Eredmények

HUNu18- Medvék 45:0

HUNu18-Fehérvár 19:17

HUNu18- Bp. Exiles 15:29

A csapat 3-ból 2 meccset megnyert, ám a harmadik nap végén, a 9-ik meccsre a fiúk már teljesen elkészültek az erejükkel. Az Exiles remekül játszott, a fiúk keményen harcoltak ugyan, de már nem tudtak koncentrálni. A 16 eladott labda jól mutatja a fáradságot. Összeségében nagyon jól sikerült a felkészülés, bár sajnos az utolsó meccsre már csak 11 hadra fogható játékosunk maradt, különböző sérülések miatt.

A tábor végén egyrészt láthatóvá vált, hogy a magyar rögbiben óriási erő van, nagyon jó játékosok vannak ebben a generációban is, és reális lehetőségünk van kiváló eredmény elérésére a hazai rendezésű EB-n. Másrészt viszont nagyon nehéz helyzetbe került a stáb a 12-es EB keret kihirdetésekor, mert a srácok fantasztikus teljesítményt mutattak, egyik játékosunk jobban teljesített mint a másik, de sajnos mindig muszáj dönteni.

A szeptember 17-18. között Esztergomban megrendezésre kerülő EB-re a következő keretet hirdette ki Richard Williams vezetőedző:

Nico Hnilicka- Heidelberg, csapatkapitány

Suiogan Tímár, Ágotai Ákos, Mándoki Martin, Sölösi Dárius, Kiss István, Rácz Regő, Sovány Erhardt- Esztergomi Vitézek Rugby AFC

Rácz Gábor, Ferenc Zoltán- Fogócska SE/testakademia.hu Battai Bulldogok RC

Tuskán Zsombor - Fekete Oroszlánok RC/Bp. Exiles RFC

ifj. Sebestyén Gábor- Fehérvár Rugby Club SE

A tartalékba került: Sztojka Renátó (testakademia.hu Battai Bulldogok RC), Temuujin Uranshimeg (Bp. Exiles RFC), Czimmermann Bálint (Fehérvár Rugby Club SE), Papp Richárd  (Fogócska SE/testakademia.hu Battai Bulldogok RC)

Az EB-ig még nagyon sok van hátra, bármikor előfordulhat sérülés, ezért a végső nevezésig /szeptember 17./ még lehet változás.

rögbirögbirögbi

KÉPGALÉRIA