Hétországra szóló siker a 3. Nagykőrösi Rögbi Torna

Szerző
Kovács Réka
2016. 09. 27.

Nagyszerű hangulat, kiváló szervezés, rengeteg rögbis gyermek! Nem kevesebb, mint 15 rögbi csapat mérte össze tudását 2016. szeptember 24-én a harmadik, ezúttal már nemzetközi Nagykőrösi Rögbi Tornán.

A nagykőrösi Ifjúsági Sporttelep már kora reggel megtelt magyarul, franciául és románul csicsergő 132 általános iskolás gyerkőccel, akik 10 órától egészen 13 óráig 3 pályán és 3 kategóriában (U10, U12, U14) küzdöttek jó hangulatban és ragyogó napsütésben a tenyérnyi nagyságú érmekért és a nagyobbnál nagyobb kupákért. A fieszta hangulatú rendezvényen a fiúk és lányok tornarendszerben a rögbi, az olimpiáról már jól ismert, hetes változatát játszották és népszerűsítették. A tornán részt vettek a román élvonalbeli Temesvár utánpótlás csapatai (Rugby Warriors Timisoara), a budapesti francia iskola (Lycée Francais de Budapest) növendékei, valamint hazai színekben a Fehérvár Rugby Club SE; a szegedi FW Hungarosun Gorillák Rugby Club és a helyi Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás SE játékosai. Ezúton is köszönjük a csapatoknak, hogy ellátogattak hozzánk!

Délután az idősebbeké volt a főszerep, ők vették át az uralmat a pálya felett 2 x 30 perc erejéig. A nagykőrösi Honfoglalók dél-alföldi régió (Kecskemét, Szeged, Szentes) válogatottja ellen vívott uniós rögbi küzdelme megközelítőleg 200-250 nézőt vonzott ki a hétvégi sportnapra, ezzel is túlszárnyalva a korábbi évek rendezéseit. A mérkőzés kezdőrúgását Dr. Körtvélyesi Attila, Nagykőrös város alpolgármestere, végezte el, majd sok sikert kívánva a csapatoknak a pálya széléről végig követte a mérkőzés izgalmas eseményeit. A helyi csapat ezúttal sem okozott csalódást népes szurkolótáborának, 41 ponttal kerekedett déli ellenfele fölé. EREDMÉNY: 46-5.

Köszönjük szépen kiemelt támogatóinknak a torna szervezése és rendezése során nyújtott segítséget, így a MAGIC F+C Hungary Kft.-nek és munkatársainak; valamint Túri Tibornak.

Köszönjük továbbá a segítséget a nagykőrösi Szolgáltató Központnak; Nagykőrös Város Polgármesteri Hivatalának; a Neuzer Kerékpárgyárnak; a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központnak; a Fodor Fagyizónak; a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumnak; a Budai Kapu étteremnek; Tóth Andrásnak; a játékvezetőknek; a Country Tours-nak; a Dónáth Élelmiszer Kft-nek; a Magyar Rögbi Szövetségnek; a Fornetti Magyarországnak; Utasi Gabriellának; Hornyák Istvánnak; a kocséri Útmenti Laknak, a közösségi szolgálatot teljesítő önkéntes diákoknak, valamint a reggeltől estig segédkező szülőknek és rokonoknak!

A 2016-os torna eredményei:

U10 I. helyezett: Rugby Warriors Timisioara (Temesvár)

U10 II. helyezett: Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely (Nagykőrös)

U10 III. helyezett: Hungarosun Gorillák Rugby Club (Szeged)

U10 IV. helyezett: BARC Lycée francais de Budapest (Budapest)

U10 V. helyezett: Fehérvár Rugby Club (Székesfehérvár)

 

U12 I. helyezett: Rugby Warriors Timisioara (Temesvár)

U12 II. helyezett: Hungarosun Gorillák Rugby Club (Szeged)

U12 III. helyezett: BARC Lycée francais de Budapest (Budapest)

 

U14 I. helyezett: Hungarosun Gorillák Rugby Club (Szeged)

U14 II. helyezett: BARC Lycée francais de Budapest (Budapest)

U14 III. helyezett: Fehérvár Rugby Club (Székesfehérvár)

 

A IV. Nagykőrös Rögbi Torna időpontja 2017. szeptember 23. (szombat).