Barátságos gyermektorna Székesfehérváron

Szerző
Fotók: Zsigovics István
2016. 10. 04.

Október 3-án vasárnap barátságos rögbi tornát és edzést szervezett a Fehérvár Rugby Club a kézilabdázni is érkező Esztergomi Vitézekkel. A spontán gyermektornán 60 fő 6-14 éves gyermek rögbizett, a szervezés pedig szülői összefogással valósult meg.

A torna főszervezője, Szkok Attila elmondta, hogy a tornán nem voltak helyezések, csak edzőmérkőzések. “A szülők hoztak süteményt, gofrit és sütöttek sült krumplit is. A barátságos rögbis délután nagyon jó hangulatban zajlott, az esztergomi picik, az U10-es csapat csak 1-2 hete kezdett rögbizni, s a fehérvári és környéki kis csapatokban is sok az újonc, így nekik is nagyon jó lehetőség volt ez a verseny.

Az országszerte zajló Get into Rugby toborzó program az új tanévben is sok száz diákhoz juttatja el a rögbit országszerte. Tóth András Kálmán, a program koordinátora elmondta, hogy a legfontosabbak azoknak az edzőknek és a kluboknak a munkája, akik nap mint nap dolgoznak azon, hogy a rögbit népszerűsítsék, új és új fiatalokat bevonzva a sportágba!