Születésnap Felsőfokon

Szerző
Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely SE
2016. 10. 17.

A nagykőrösi Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi UtánpótlásMűhely SE játékosai a csapat fennállásának 3. évfordulóját ünnepelték a romániai Temesváron 2016. október 15-én. A rendhagyó ünnepi hétvégén csapataink a helyi alakulat meghívásának eleget téve, a néhai Cristi Breb (edző) emlékére rendezett tornán versengtek és gyűjtöttek tapasztalatot a jobbnál jobb román csapatok ellen.

Kadét csapatunk 2/2 (Temesvár, Nagybánya), törp szekciónk pedig 1/2 győzelmi aránnyal zárták a napot. A meghívás már önmagában is óriási lehetőséget jelentett, a győzelmek pedig nagy bizakodásra adnak okot a nagykőrösieknek a jövőre nézve, hiszen a román rögbi válogatott jelenleg a világranglista 16. helyén áll.

A törp csapatok küzdelmeit a Román Rögbi Szövetség (Romanian Rugby Federation) elnöke, Haralambie Dumitraș, is végig követte és a két mérkőzés között egyenként köszöntötte kézfogással aprócska játékosainkat.

A nap megkoronázásaként csapatunk az Challange Cup (Európa Kupa) soron következő profi mérkőzését izgulhatta végig a helyszínen, a 40.000 férőhelyes Dan Păltinisanu Stadionban, ahol a helyi csapat, a Timisoara Saracens a skót bajnok Edinburgh gárdáját látta vendégül. Óriási élmény volt ez kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kiemelten köszönjük szurkolóinknak, hogy külföldre is kivétel nélkül velünk tartottak és erősítették a pályán küzdő játékosokat! Így volt igazán kerek az ÜNNEP!