Óriási siker a Sült Krumpli Kupa!

Szerző
Németh Krisztián, Fotók: Kiss László
2016. 11. 14.

Tizedik alkalommal tartotta meg őszi utánpótlás tornáját a Fehérvár Rugby Club november 12-én szombaton. A Sült Krumpli Kupán a hűvös időben és az olykor szakadó esőben hét korosztályban tizennyolc csapat versengett egymással a székesfehérvári Köfém pályán. Szalagos rögbi és klasszikus olimpiai rögbi szabályok szerint mindent kipróbálhatott, aki játszott.

A torna legnagyobb eredménye, hogy a 18 csapatból 4 teljesen új, a Get into Rugby program keretében ősszel toborzott csapat vett részt, s köztük rengeteg lány játékos is!

Az eső áztatta Köfém-pályára azokat is várták, akik még csak ismerkednek a sportággal. A legkisebbek az ütközés és testi kontaktus nélküli szalagos rögbit játszották. A speciális szabályok révén a kisebb testalkatú lányok a nagyobb fiúkkal is „felvették a kesztyűt”.

Míg a szülők esernyő alatt figyelték csemetéiket, addig a tapasztaltabbak az U10-es korosztálytól a a tizenkilenc évesekig a hagyományos szabályok szerint játszottak. A székesfehérvári István Király Általános Iskola, a Táncsics Mihály Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Fehérvár Rugby Club csapatai mellett, budapesti, velencei, nádasdladányi, érdi, sőt még szentesi gárda is részt vett a tornán. Az eredményhirdetést követően a résztvevők ebéddel – a rendezvény nevéhez híven sült krumplival - zárták a tornát.

Eredmények:

 

U10

 

 

 

 

Fehérvár RC                                                

 

 

U12 Szalagos

 

 

 

 

Nádasdi Ferenc Általános Iskola (Nádasladány)     

 

 

 

Fogócska SE

 

 

U12

 

 

 

 

Fehérvár RC

 

 

 

István király Általános Iskola

 

 

Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

U14 Szalagos

 

 

 

 

Nádasdi Ferenc Általános Iskola (Nádasladány)                                        

 

 

 

Fogócska SE

 

 

U14

 

 

 

 

1. Fogócska SE

 

2. Velencei-tavi RSE

 

 

 

3. Fehérvár RC

U16 Lány

 

 

 

 

1. Fehérvár RC

 

2. Szentesi 91-esek RC

 

 

3. Torpedó SE

 

 

U16 Fiú

 

 

 

 

1. Fehérvár RC

 

 

 

2. Fekete Oroszlánok RK

 

3. Budapest Exiles RFC

 

 

4. Fogócska SE