Nagykőrösi rögbi országon innen és túl

Szerző
Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely SE
2016. 11. 21.

Honfoglalók RC 49 – 0 Rugby Union of Serbia | Nagykőrös, november 19. A nagykőrösi Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely SE sikeres őszi szezonjának és kivételes csapategységének vélhetően híre ment a környező tojáslabdás országokban is, hiszen nem mindennap érkezik egy klubcsapat postaládájába mérkőzésre való felkérés magától a Szerb Rögbi Szövetségtől.

Déli szomszédjaink két csapattal, a kadét és junior korosztályos válogatottjukkal érkeztek Nagykőrösre, hogy a felkészülésük részeként megmérkőzzenek a Honfoglalókkal.

Junior csapat híján ellenfelüket 5 magyar ( Szentesi 91'-esek, Budapest Exiles RFC, Medvék RCE, Kecskeméti ARC, FW Gorillák RC) csapat kiváló játékosaiból gyúrtuk össze vendégeinknek. A magyar fiúk jól állták a sarat, de a szerb csapat összeszokottsága és rutinja a mérkőzés végére megmutatkozott. (Végeredmény: Magyar Barbárok - Rugby Union of Serbia 0-80.)

A nagykőrösi kadét fiúk ezzel szemben brillíroztak hazai pályán és 49 ponttal kerekedtek a szerb korosztályos válogatott fölé. A remek hangulatú rendezvényre több mint 100 néző látogatott ki a bizonytalan időjárás ellenére és lehetett szemtanúja az izgalmakban bővelkedő, a felnőtt bajnoki mérkőzéseken már-már túlnövő színvonalas mérkőzésnek.

EREDMÉNY: Honfoglalók RC 49 – 0 Rugby Union of Serbia.

A szerb rögbi válogatott elleni mérkőzés az idei év utolsó megmérettetése volt a Honfoglaló fiúk számára. A nagyarányú, 49 pontos, győzelem erőt ad majd a zöldeknek a kezdődő kemény téli felkészülés során.

A 2016-os évet egy nagy falattal búcsúztatták a nagykőrösiek, de a következő évet még egy ennél is nagyobbal indítják majd!