Utánpótlás büszkeségeink

Szerző
2016. 11. 22.

A Magyar Rögbi Szövetség idén is megválasztotta a szövetségi kapitányok szavazatai alapján az év legjobb utánpótlás korú játékosait.

Gratulálunk a díjazottaknak, edzőiknek és nevelő egyesületeinek! 

2016. év legjobb utánpótlás korú játékosainak névsora:

U18 Rögbi XV

Suiogan Tímár (Esztergomi Vitézek Rögbi AFC)

A játékos kiemelkedően teljesített az U18-as válogatott  Európa-bajnokságán (Andorra, 2016. március),  valamennyi pontot ő szerezte. Tavasszal már bekerült a felnőtt válogatottba is, ahol Andorra ellen céllal mutatkozott be. Klubjában teljesítménye egyenletesen jó volt, tavasszal a bajnoki bronzmérkőzésen is kiemelkedően szerepelt a felnőttek között.

U18 Rögbi 7’s

Ágotai Ákos (Esztergomi Vitézek Rögbi AFC)

A 7’s válogatott pillére, folyamatosan fejlődő játékos, az EB-n kiemelkedően teljesített. Részt vett az összes ( kilenc nap) válogatott felkészülési eseményen, és klubja hazai mérkőzésein. A felnőtt válogatottban is, és klubja felnőtt csapatában is rendszeresen szerepel.

U16 Rögbi 7’s

Visi Balázs (Esztergomi Vitézek Rögbi AFC)

A 7’s válogatott pillére, az Olimpiai Reménységek Versenyén a legjobb teljesítményt nyújtotta. Részt vett az összes ( hat nap) válogatott felkészülési eseményen, és klubja hazai mérkőzésein. Megbízható, játék intelligenciája kiváló.

U18 lány Rögbi 7’s

Majdanics Laura (Királyság DSE)

Lendületes, technikás játékos, remek irányító. Az Olimpiai Reménységek Versenyén nagyszerű teljesítményt nyújtott, korosztályának kiemelkedő játékosa, a hazai bajnokságban a felnőttek mezőnyében is remekül helyt áll.

U16 lány Rögbi 7’s

Oláh Dorottya (Fehérvár Rugby Club SE)

Oláh Dorottya minden bajnokin és kissebb tornán aktívan részt vett, sok pontot hozva a csapatának. A válogatottban csapatkapitányként is nagyszerűen helyt állt és szervezte a játékot, technikailag pedig látványosan magasabb szinten van a korosztályban társainál, ami szorgalommal is párosul, nagy jövő áll előtte.