Kedves Szülő!

Szerző

A rögbi megtanítja a gyerekeket küzdeni, egymást segíteni, megismerhetik a közös játék örömét, és általa bekerülhetnek egy igazi közösségbe. 

A rögbi az Ön fia és lánya számára is egy remek lehetőség a sportolásra és a közösségi életre.Ez a sport önbizalmat és erőt ad, ami az élet minden területére kihat. A rögbi pedig világszerte a legnépszerűbb sportágak egyike, 2016-tól megjelenik a riói olimpián is.

Biztonság

A rögbi egy évszázados játék, jól átgondolt, megérlelt, kipróbált szabályrendszerrel.  Bár a rögbi játékosok nem viselnek műanyag védőfelszereléseket, nincsenek veszélyben. Az edzéseken - ahogyan más sportágakban is - megtanítják őket a szükséges tudásra és készségekre.

Kontakt nélkül

A rögbiben van kontakt nélküli verzió is. Ez egy könnyen elsajátítható, nagyon lendületes fogócskához hasonló stílus,játszható beltéren és kültéren egyaránt. Különösen a 8-14 éves korosztályban népszerű, de felnőttek is szívesen játsszák edzéseken és bajnokságban is.

Szervezettség

A Magyar Rögbi Szövetség több mint 20 éves múltra visszatekintő, kiváló nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező, jól felépített szervezet, amely több mint húsz versenyrendszert működtet. A versenysportban valamennyi játékos igazolással, regisztrációval, sportorvosi engedéllyel rendelkezik minden korosztályban.  Emellett szabadidős rögbis események, iskolai bajnokságok és diákolimpiák is zajlanak. 

Szülői segítség

Nagyon sok klubban a szülők meghatározó önkéntes segítői a klubnak, a közösségformálás motorjai.A gyerekekkel együtt átélt rögbis élmények az egész életre meghatározóak.