2018.04.11.

Torna, ahol nem hirdetnek győztest!

Vimercate, Monza, Olaszország
A Fehérvár Rugby Club U10-U12-es csapatai részt vettek a 2018. április 7-én Olaszországban megrendezett Nemzetközi Tornán. A torna célja az igazi rögbis hangulat és érzés megismertetése a gyerekekkel. A tornán részt vettek a rögbi sport elitjeinek csapatai, mint például: Olaszország, Franciaország, Írország, Skócia.
Pénteken reggel: hosszú út után megérkezett Olaszországba, Vimercate városába a fehérvári delegáció. Előtte a gyerekek megismerkedtek a Garda-tó szépségével és történelmével. A rendezők nagyon örültek, hogy van egy magyarországi klub is. Este közös vacsorán vettünk részt az összes csapattal, ahol mindenki nagyon kedves volt és örült neki, hogy egy magyar csapatot is üdvözölhetnek a tornán. Olaszországban még nem szerepel hasonló korú magyar csapat. Ahogy mondták, mi voltunk a torna kakukktojása, ugyanis még egyik résztvevő csapat sem játszott magyar U10-U12 es csapattal.

olasz torna 3Szombaton reggel: 9:30-kor volt az ünnepélyes megnyitó a Nemzeti Himnuszokkal, melyet fúvós zenekar játszott el a különböző országoknak. Ezután ingyenes buszjárat szállított minden csapatot a pályákra. Mindkét helyszínen nagyon színvonalas szervezésben volt részünk. A torna hangulatára jellemző volt az olasz temperamentum, barátságos, vidám hangulatban telt. A csoportmérkőzések után következtek a döntők. A tornán nem volt különbség, hogy épp melyik ország játszott, ugyanúgy szurkoltak mindenkinek a szurkolók és biztatták a gyerekeket. Nem volt különbségtétel csapatok között, ki honnan jött, vagy éppen melyik nemzetet képviseli. Egy cél volt, hogy a gyerekek élvezzék a játékot. A mérkőzések magas színvonalon zajlottak, úgy a játékvezetés, mint a sportszerű játék.

olasz torna 2A torna végeztével nem voltak helyezettek, mindenkit egyaránt díjaztak. Ugyanis azt az elvet vallják, hogy ilyen korban nem szabad helyezettet hirdetni, mert azzal csak a gyerekek kedvét veszik el. Ennek van igazságalapja, ugyanis, ha valaki kikapott egy meccsen, akkor sem lehetett látni egy szomorú arcot sem, senki sem volt letörve. Minden csapat kapott emlékplakettet és minden játékos érmet. A díjazások után a gyerekek, akik fél órával előtte még egymás ellen harcoltak a pályán, magyarok, olaszok, skótok, írek egymással játszottak és beszélgetni próbáltak egymással.
Köszönet mindazoknak, akik segítették a csapatokat, hogy kijuthattak.
Dr Cser - Palkovics András Székesfehérvár Megyei jogú város polgármestere, Huszár KFT, EFAFLEX Hungária KFT.

Fotó: Szücs István Róbert. Kék mezben a Fehérvár.

 

10 mérkőzésből 10-et megnyert a magyar csapat!
2018.03.26.

10 mérkőzésből 10-et megnyert a magyar csapat!

Március 23-25-ig Kölnben járt a Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület. A "19-1/5. Best Bernd Tournament" első napját is sikerrel zárták a magyarok, majd ezt követően a második napon négy meccset vittek győzelemre. Így egyenes út vezetett a vasárnapi döntőig, melyet a Donauhuaue ellen játszottak, és 50-40-es végeredménnyel, a három nap alatt veretlenül a Wildboars csapata hazahozta az aranyat.
Gratulálunk!

Fotó: https://www.facebook.com/berndbestturnier

 

2018.03.20.

Craig Dods az MRgSZ új edzője a nőirögbi-szakág élén

Craig Dods már megtartotta első edzését

A 26 éves skót edző múlt héten debütált az MRGSZ női szakágának tartott első edzésén. Korához képest már sok mindent letett az asztalra, rögbis múltja számos jövőbeli pozitív eredmény elérésének lehetőségével kecsegteti a magyar szövetséget is.

Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület Kölnben!
2018.03.23.

Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület Kölnben!

A Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület ezen a hétvégén (márc. 23-25.) Németországban, Kölnben vesz részt a 19-1/5. Best Bernd Tournament-en. Első mérkőzésük ma 16:50-kor lesz, előtte a csapat Köln városát tekintette meg.

Helyezéstől függően összesen 5-6 mérkőzést játszanak a 3 nap alatt, céljuk az 1. hely a 10 csapatból!