Kiütéses győzelem Norvégia ellen

Szerző
KM
 | Kép forrása:
Kiütéses győzelem
2017. 04. 22.

Azt csak kevesen gondolhatták a mérkőzés előtt, hogy 35 pontos különbséggel, 42:7-re győz majd a magyar férfi rögbi-válogatott Norvégia ellen. Pedig ez történt Esztergomban. Richie Williams csapata talán a legmerészebb várakozásokat is felülmúlta, és Észtország, valamint Dánia után Norvégia skalpját is begyűjtötte. Május elején még Helsinkiben Finnország következik, de a feljutás elérhető közelségben van.

A magyar csapat semmit sem bízott a véletlenre, hamar dűlőre vitte a dolgot, az első félidő után már 32:0-ra vezetett. Azt ne hallgassuk el, hogy egy embert a norvégoktól kiállítottak az első félidőben. Szünet a magyar csapat továbbnövelte előnyét, aztán a vikingek felszívták magukat, kiegyenlítettebb lett a játék. A norvégok ugyanakkor csak a 65. percben érték el első és egyben egyetlen céljukat. Esztergomban a rögbi nagy ünnepe volt április 22-e, hiszen a délelőtti, kora délutáni programban a gyerekek is a tojáslabdát bűvölhették a Riska Fesztivál keretében.

Richie Williams szövetségi kapitány: - Nagyon boldog vagyok, mert ez egy nagy győzelem volt, és sokan eljöttek Esztergomba megnézni a mérkőzésünket. Az külön örömmel tölt el, hogy az első húsz percben már hatalmas előnyt szereztünk. A második félidőre kicsit visszaesett a játékunk, de a munkával elégedett vagyok, amit elvégeztünk az összetartás során. Azt gondolom, hogy a játékosok sokat tanultak, és egyre jobbak és jobbak lesznek. Nekünk nagyon fiatal csapatunk van, ami a legnagyobb reményekre jogosít fel bennünket. Azt mindenki tudja, hogy én a támadó rögbi híve vagyok, ezért is fektetünk erre olyan nagy hangsúlyt. Látható is volt, hogy erős a támadójátékunk, amiből sok pontot szereztünk. Ha feljutunk a Conference 1-be, biztos vagyok benne, hogy ott is, abban az osztályban is megálljuk a helyünket.

Máthé Zoltán csapatkapitány: - Nagyon készültünk rá, nagyon izgultunk a meccs miatt. Hál istennek, az első félidőben azt hoztuk, amit kértek tőlünk, és amit kellett. A második félidő elejéig tudtuk játszani a játékunkat, utána egy kicsit elfáradtunk, de az ellenfél nem tudott közelebb kerülni hozzánk. Nagyon büszkék vagyunk magunkra, mert ez egy hatalmas lépés a magyar rögbinek. Még vár ránk egy nagyon komoly mérkőzés Finnországban, megteszünk mindent, hogy azt az összecsapást is behúzzuk. A taktikánk viszonylag egyszerű volt: mindig az ellenfél térfelén játszani, és minél többet birtokolni a labdát, hogy minél több pontot tudjunk szerezni. Ezt az első félidőben tökéletesen végrehajtottuk. Az első tízperc mindig nagyon kemény egy ilyen mérkőzésen, azt nagyon meghajtottuk. Ez eldöntött mindent, onnan már csak építkezni kellett tovább. Nagyon szépen köszönjük a szakmai stábnak, a kilátogatott szurkolóknak, mert óriási élmény volt.

Grégoire Collet (akinek az édesanyja magyar, egri, tehát Kollet Gergelynek is szólíthatjuk, az édesapja francia): - Ha ezt a végeredményt mondják a mérkőzés előtt, akkor biztosan elfogadom, aláírom. Igazán nem akarok elégedetlennek tűnni, de a második félidőben több pontot is csinálhattunk volna. A második félidőre talán kicsit el is fáradtunk, illetve a sok cserénél nem annyira találtuk egymást a tolongásokban. A másodikban nem is birtokoltuk annyiszor a labdát, mint az elsőben. Azt azért ne felejtsük, hogy még az első félidőben egy emberét kiállítás miatt elvesztette a norvég csapat. Ha feljutunk, akkor majd ennél is több kell, illetve a második félidei játékunk kevés lesz. 80 percen keresztül kell majd úgy játszani, mint ahogyan tettük az első negyvenben. Előzetesen többre számítottam a norvégoktól. A mérkőzés mindenesetre nagyon jól indult, rögtön egy céllal. A felkészülés során sokat dolgoztunk a támadásra, hogy szélesen tudjunk játszani, tehát a pálya teljes egészében. A Conference 1-ben a helyünk, és ott a bennmaradás lesz a cél.

Drabbant Dávid: - Sokat fejlődtem azáltal, hogy kint játszom közel négy hónapja Angliában, viszont vannak még apróbb hibáim, amiket ki kell javítanom. A csapat egyre összeszokottabb, nagyon gyors játékot játszunk most már és egyre biztosabbat. Kemények vagyunk, de még kell sokat dolgoznunk. Azért rengeteget számított az emberelőny, nem véletlen, hogy az első félidőben öt célt is szereztünk. Nyerhettünk volna több ponttal is, de ne legyünk elégetlenek, hanem vonjuk le a tanulságokat! A második félidőre a norvégok felszívták magukat, talán mi egy picit leengedtünk, bár ugyanúgy akartunk, mint az első félidőben. A második játékrészben kevesebbet birtokoltuk a labdát, kevesebbszer tudtuk megtartani, de keményen dolgoztunk. Az észt, a dán és a norvég meccs után úgy fogalmazhatok, hogy felkészülten fogunk érkezni a Conference 1-es osztályba. Mindig előre tekintek, ezért mondom azt, hogy meg fogjuk nyerni ezt a csoportot és eggyel feljebb is helyt fogunk állni, ami azt jelenti, hogy bent fogunk maradni.