3 Lakes Strandrögbi-bajnokság

Szerző
MRgSZ
3 Lakes Strandrögbi-bajnokság
2017. 08. 12.

A Fekete Oroszlánok Rögbi Klub szervezésében az idei évben először mutatkozott be a 3 Lakes tornasorozat, melynek első állomását Vonyarcvashegy jelentette.

A városvezetés hozzájárult, hogy a „Balaton legsportosabb strandja” címét hatodik alkalommal is megkapó Vonyarcvashegyen mutatkozhasson be a strandrögbi elsőként. A kiváló minőségű pálya egyébként a legnagyobb országos strandkézi- és strandröplabda-bajnokságok helyszínéül is szolgál.

Az időjárás nem volt éppen kegyes hozzánk, de az esőfelhők sem tudták beárnyékolni a csapatok jó kedvét. Ennek köszönhetően egy jó hangulatú rendezvényt sikerült lebonyolítani.

A sportág megismerését tovább segítette, hogy a Keszthelyi Televízió kisfilmet forgatott a helyszínen, illetve egy drón is rendelkezésünkre állt, melynek felvételeit hamarosan bemutatjuk.

A rendezvényen 5 csapat mérkőzött meg egymással kontakt és érintős kategóriában, ahol a Soproni Sasok nyerték meg a tornát. A helyezettek kupával, érmekkel és oklevéllel lettek gazdagabbak. A jövőben célunk, hogy a rendezvény tömegbázisát növeljük és minél szélesebb körben mutathassuk be szeretett sportágunk strandsport-változatát.

Péczely Ákos, szervező