„A kiválóság kultúrája – Sportoló a rögbiben, rögbi a magyar sportban”

Szerző
Grafcom Media Kft.
„A kiválóság kultúrája – Sportoló a rögbiben, rögbi a magyar sportban”
2017. 12. 11.

Érdekes előadások, kiváló szakemberek az MRGSZ év végi képzésén

A Magyar Rögbi Szövetség „A kiválóság kultúrája – Sportoló a rögbiben, rögbi a magyar sportban” címmel hagyományteremtő jelleggel szakmai találkozót és továbbképzést szervezett december 8. és 10. között Dobogókőn.

A nagyszabású összejövetel a magyar rögbi család igazi ünnepe volt. A kétnapos program kiváló szakemberek előadásait, workshopokat és edző továbbképzést kínált az érdeklődőknek.

A rögbi szakmai tudásukat fejleszteni vágyó edzők, versenybírók, sportolók és klubvezetők többek között a világbajnoki bronzérmes Phil Daviestől, a magyar válogatott kiváló edzőjétől, Richard Williamstől és a luxemburgi nemzeti válogatott edzőjétől, Jonathan Flynntől tanulhattak.

Ami Phil Davist illeti, a világhírű edző, a 80-as 90-es évek walesi válogatottjának legkeményebb összefogója volt. 1982-től 1995-ig, azaz közel másfél évtizeden keresztül erősítette a híres Llanelli RFC csapatát, nevéhez továbbá negyvenhatszoros válogatottság fűződik. Tagja volt az 1987-es, világbajnoki bronzérmet szerzett walesi válogatottnak. Phil nem mindennapi edzői képességeit mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Namíbia az ő vezetésével vett részt – a világ legjobb csapatai között – a 2015-ös angliai világbajnokságon. Nagy megtiszteltetés volt a magyar rögbi szakembereknek, hogy személyesen Phil Davistől sajátíthatták el a sportág technikai és taktikai fortélyait.

A szakmai találkozó ünnepélyes pillanatai közé tartozott az Év Játékosa és az Év Edzője díjak átadása. A 2017-es esztendő győzteseit a walesi rögbi játékos legenda mellett, Schmitt Pál, NOB tag, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, valamint Kiss Antal, MRGSZ elnök köszöntötte.

„A kiválóság kultúrája – Sportoló a rögbiben, rögbi a magyar sportban” szakmai találkozó a tervek szerint jövőre folytatódik. A szervezők célja, hogy a hazai rögbi társadalom érdeklődését felkeltve egyre többen vegyenek majd részt a sportág nagyszabású közösségi eseményén.