Level 3 coaching course 1 leg - Peleskei Tamás beszámolója

Szerző
Vass Éva
2019. 02. 26.

Malaga, Spanyolország

Időpont: 2019. február 20 - 22.  

A kurzust vezette : Daniel Mitrea, Rugby Europe Regional Training Manager

További World Rugby Educator-ok : Ken'o Connel többszörös ír válogatott; Munster Elite Development Officer; Declan 'o Brien Leinster Development Officer; Diego Sácca, többszörös olasz válogatott, Olasz Rögbi Szövetség, Development Officer. 

A kétnapos kurzus reggel kilenctől este hat óráig tartott, eközben minden résztvevőnek két edzésrészt kellett tartania. 

Pro-aktív feladatokat kaptunk, amelyek komoly szakmai levezetést igényeltek, és amelyet a résztvevőknek kellett előadni. Nekem többek között egy csapat taktikai felkészítése jutott a soron következő mérkőzésre, és ennek kommunikálása a játékosok felé. 

Négy csoportot alakítottunk; az enyémben a következő tagokkal kellett együtt dolgoznom:  Eugen Apjoc, a 2015-ös Világkupán résztvevő román válogatott szövetségi kapitánya, Juan Gonzalez Marruecos, a jelenlegi spanyol női válogatott szövetségi kapitánya, Valentin Telliarte, a spanyol válogatott edzője, Joaquin Pichot argentín legenda,  Augustin Pichot öccse, aki jelenleg Olaszországban dolgozik mint sportigazgató egy veronai rugby club-nál  és Mersoiu Costa , 39-szeres román válogatott, aki jelenleg a Gloria Buzau román csapat edzője. 

Összesen 17 rögbiszövetségből 23 fő vett részt a kurzuson, amely Amszterdamban folytatódik majd szeptemberben. Addig is igen sok munkát kell elvégeznünk:  írni kell 60 összefüggő edzéstervet, készíteni kell 4 videófelvételt az edzők által tartott edzésről és az ezt követő mérkőzésről bizonyos aspektusokat figyelembe véve , és kétszer találkozni kell egy World Rugby Educator-ral aki elemzi az addig elvégzett munkát, valamint megtekint egy-egy edzést. Továbbá számos online tesztet kell kitölteni.

Az egyik legfontosabb hozadéka volt a kurzusnak, hogy a magyar rögbi számára is fontos kapcsolati tőkét sikerült építenem. Többek között az argentín Joaquin Pichot és a spanyol női válogatott edzője is jelezte, hogy szívesen ellátogat Magyarországra.

Egyszóval munka van bőven, de büszkén jelentem, hogy eddig minden kritériumnak és követelménynek megfeleltem, és nagyon várom a folytatást!