Önbizalom, csapatépítés és játék mindenek felett!

2019. 03. 05.

Ezzel a jelmondattal indult útjára az a női utánpótlás edzőtábor-sorozat, melynek az Esztergomi Vitézek adott otthont március első hétvégéjén.

A leány utánpótlás edzőtáborba Tárnokról, Sóskútról, Velencéről, Székesfehérvárról és a helyi egyesülettől érkeztek játékosok U14-es és U16-os korosztályban. Sajnos megbetegedés miatt a szegediek nem tudtak részt venni az eseményen.

A program március 1-jén pénteken kezdődött egy kora esti edzéssel Bíró Gábor (Esztergomi Vitézek) és Szontágh Dániel (Tárnok RC-Fehérvár RC) edzők vezetésével, vacsorával, majd egy közös sétával a városban.

A szombati napon a reggeli futás után egy minitornán vettek részt az esztergomi játékosok vegyes csapatban a fiúkkal a cseh Dragon Brno RC ellen. Az ebédet kis pihenő, majd egy újabb edzés követte, melyet Thomas Aponte (Tárnok RC) és Zwe Zane Sodladla (Esztergomi Vitézek) edzőpáros vezetett. A vacsorát követően csapatépítő játékokon vettek részt a lányok Szigeti Erikával, a női szakág sportigazgatójával.

A vasárnap reggel jógával indult, majd egy 3 csapatos minitorna került megrendezésre a résztvevő klubok játékosaival. Az edzőtábor egy közös ebéddel zárult.

Ennek a hétvégének – mint azt a szervezők elmondták – elsősorban az a célja, hogy a sportágba újonnan becsatlakozott fiatal lányokat minél hamarabb be tudják kapcsolni a bajnokságba, a többieket pedig játéktudásban azonos szintre fel tudják hozni. Természetesen a korosztály összekovácsolása is megtörténik az együtt töltött idő során. Nagyon hasznos, hogy az edzőknek lehetőségük van átbeszélni a gyakorlatokat, együtt dolgoznak, fejlődnek ők is. Az edzéseken kívül hangsúly volt a csapatépítésen, a kommunikációfejlesztésen, az önbizalom fejlesztésén is, ez ennél a korsztálynál kiemelten fontos.

Külön köszönet illeti az egyesületeket, hiszen az edzőtábor az ő összefogásukkal valósulhatott meg, valamint a fent említett edzőket és a a segítőket, Pölöskei Petrát (nemzetközi játékvezető, korábbi válogatott játékos), Stekler Csabát (elnök, Tárnok RC) és Hollósi Gábort (elnök, Velncei-tavi Rögbi SE).

Sz. E.