A női válogatott rangos felkészülési tornára utazik

Szerző
2015. 05. 14.

A Stanislas Sevens Európa egyik legrangosabb olimpiai rögbi tornájává nőtte ki magát az utóbbi néhány évben A női olimpiai rögbi válogatott 2015. május 16-án a franciországi Nancy-be utazik a Stanislas Sevens tornára, ami a júniusi A csoportos Európa-bajnokságra való felkészülés egyik legfontosabb állomása. 

A rendkívül színvonalas mezőnyben a  lányok szombaton 11 órától Dél-Afrika ellen kezdenek (Tuks Ladies), majd Dijon, Belgium és a helyi klubcsapat, Nancy Sheichamps ellen játszanak. A csoportmérkőzések után a helyezéstől függően Svájc, Németország, Grúzia vagy Románia lehetnek a vasárnapi ellenfelek.

Ez egy nagyon kemény torna, nagyon kemény ellenfelekkel - nyilatkozta az utazás előtt Huszti Katalin csapatkapitány. Reményeim szerint sokat ér majd a tornán szerzett tapasztalat az A csoportos EB-n, illetve bízom benne, hogy a hétvége még jobban összekovácsolja majd a csapatot!

Női válogatottunk a tavalyi Eb-győztes csapat gerincéből áll és a február óta tartó felkészülési edzések során sikerült beépíteni új játékosokat is. Az utazó keret névsora:

Fazekas Laura (Elefántok RSE), Garamszegi-Geringer Nikolett (Fehérvár Rugby Club), Gyolcsos Mária (Fehérvár Rugby Club), Huszti Katalin csapatkapitány (Fehérvár Rugby Club), Kiss Fanni (Fehérvár Rugby Club), Orbán Dorottya (Velencei-tavi RSE), Pap Helga (Fehérvár Rugby Club), Pongrácz Dominika (SZVISE Battai Bulldogok RC), Sólyom Beatrix  (Fehérvár Rugby Club), Tóth Dorottya (Elefántok RSE), Tóth Rebeka (Elefántok RSE), Vitéz Georgina (Elefántok RSE)

Gyolcsos Ferenc (szövetségi kapitány), Tóth István (edző)