Jól sikerült a női válogatott felkészülése Nancy-ben

Szerző
2015. 05. 19.

A magyar olimpiai rögbi válogatott a 4. helyen végzett a tornán, Románia, Il-de-France tartományi válogatottja és Németország mögött. A hetedik alkalommal megrendezett Stanislas Sevens Tournament női mezőnyében az európai élmezőny csapataival, erős francia klub-és tartományi csapatokkal  és egy dél-afrikai alakulattal találkoztak a magyar lányok.

A 13 csapatos nemzetközi tornán szombaton négy mérkőzés várt a válogatottra az 5 csapatos csoportban, ahol nagy arányú győzelmet arattak és második kiemeltként várták a vasárnapi helyosztókat.

A szombati eredmények:

  1. Magyarország - Tuks Ladies /Dél-Afrika/ 19-10 (Pontszerzők: Gyolcsos 5, Vitéz 5, Huszti 5, Tóth R. 2, Kiss 2)

  2. Magyarország - Dijon 17-0 (Pontszerzők: Gyolcsos 10, Vitéz 5, Tóth R. 2)

  3. Magyarország - Belgium 33-19 (Vitéz 10, Gyolcsos 10, Orbán 5, Tóth R. 6, Kiss 2)

  4. Magyarország - Nancy 35-5 (Vitéz 10, Gyolcsos 5, Huszti 5, Garamszegi-Geringer 5, Tóth 8, Kiss 2)

A szombati elsöprő csoportgyőzelem után ismét Belgium volt az ellenfél, őket 19-5 arányban verték meg a lányok a négy közé jutásért. Pontszerzők: Vitéz (10), Gyolcsos (5), Tóth R. (2), Kiss (2). A negyeddöntőben azonban Il-de-France tartományi válogatottja nagy falatnak bizonyult, az elúszott első félidőt a második félidőben sajnos már nem tudták visszahozni a lányok, hiába szedték össze a védekezést és javítottak a támadási struktúrán is, mely célt is ért. A végeredmény Magyarország - Il de France 5-29 (félidőben 0-22), pontszerző: Gyolcsos (5). 

A Top 12-ben szereplő Németország ellen sok csere volt, a kulcsjátékosok apróbb sérülésekkel küzdöttek, így a cserejátékosok közül is sokan pályára léptek, a 0-42-es eredmény ennek is köszönhető.

A torna a június 13-14. között a litvániai Kaunas-ban megrendezésre kerülő A csoportos Európa-bajnoksághoz vezető út egyik legfontosabb állomása volt, melyet a női olimpiai válogatott sikerrel teljesített. A felkészülésből hátralévő 1 hónapban mindent megtesz majd a  csapat, hogy az EB-n a lehető legjobban szerepeljenek, s akár az első négybe kerülve az olimpiai kvalifikációért versenyezhessenek.