A női olimpiai rögbi válogatott az A csoportos Európa-bajnokságon mérkőzik

Szerző
2015. 06. 09.

A magyar válogatott az olimpiai kvalifikációért száll versenybe Június 13-14-én a litvániai Kaunasban rendezik a női 7s rögbi Európa-bajnokság A csoportjának küzdelmeit, mely egyben olimpiai előselejtező is.

A tavalyi B-csoportos EB győztes csapaton alapuló keret február óta intenzíven együtt készül a hétvégi megmérettetésre, melyet kemény erőnléti és taktikai edzőtábor követett a múlt héten. A két napos Európa-bajnokságon a szombati csoportkörben a tavaly még Top12-es Svédország, majd Moldávia és Lengyelország vár a lányokra. A csoportkörben elért helyezés függvényében lehet az első négy közé bekerülni, ahonnan a júliusi olimpiai kvalifikációs tornára visz az út. 

Huszti Katalin csapatkapitány elmondása szerint a válogatott felkészülése az amatőr státuszból eredő nehézségek - vizsgák, munkahelyi elfoglaltságok - ellenére nagyon jól sikerült. "A csapat nagyon összetartó, nem csupán a  pályán, hanem a hétköznapokban is baráti a kapcsolatunk. Sajnos néhány kulcsjátékos sérülés miatt kimaradt az utazó keretből, s ez nagy fájdalom. Mindennek ellenére jó eredményt várok a csapattól, a cél egyértelműen az első négy közé jutás, s ott a minél jobb helyezés. Mi mindent megtettünk ezért, nem csupán az utóbbi fél évben, hátrányba csupán azokkal az országokkal szemben kerülhetünk, ahol sokkal komolyabb anyagi támogatást kap az olimpiai rögbi és ezért a lehetőségek is szélesebb körűek."

A válogatott névsora:

Tóth Dorottya (Elefántok RSE)
Huszti Katalin csapatkapitány (Fehérvár Rugby Club)
Sólyom Beatrix  (Fehérvár Rugby Club)
Tóth Rebeka (Elefántok RSE)
Gyolcsos Mária(Fehérvár Rugby Club)
Kiss Fanni (Fehérvár Rugby Club)
Vitéz Georgina (Elefántok RSE)
Pongrácz Dominika (SZVISE Battai Bulldogok RC)
Pap Helga (Fehérvár Rugby Club)
Sándor Sára (Fehérvár Rugby Club)
Szabó-Mester Viktória
(Medvék Rugby Club Egyesület)
Garamszegi-Geringer Nikolett (Fehérvár Rugby Club)

Gyolcsos Ferenc (szövetségi kapitány)
Solti Zoltán (menedzser)
Pallér Balázs (gyúró)