A Vadmacskák nemzetközi helytállása

Szerző
Csont László
2015. 07. 02.

 

A Fogócska SE leány csapata 2. lett a négy csapatos UWG klubtornán A Fogócska SE Vadmacskák utánpótlás női klubcsapata június 18-21. között a United World Games nemzetközi sporteseményen vett részt, ahol 31 ország több mint 10000 sportolója képviselte hazáját saját sportjában.

A Vadmacskák mezőnyében a német Heidelberg, a román Venus és az osztrák Donau volt az ellenfél. Mind a három csapat nagyon erős ellenfélnek ígérkezett. Első meccsünket a német csapat ellen játszhattuk, a félidő felénél ellenfeleink célt szereztek. Még a félidő vége előtt középen áttörve egyenlítettünk és a jutalomrúgást berúgva átvettük a vezetést. A második félidőben folyamatosan uraltuk a játékot és nagyon gyorsan járattuk a labdát, így sikerült kétszer középen, egyszer szélen rést nyitnunk az ellenfél védekezésén, és célt szerezni. A végeredmény 26-5 lett a javunkra. A második mérkőzést az osztrák csapat ellen vívtuk, ahol egy még biztosabb játékkal 33-5-re nyertünk. Így az első nap nagyon jól sikerült, lazításképp este a lányok a wörthi tóban ejtőzhettek.

Másnap a román Venus csapata volt az első ellenfelünk. A lányok nem okoztak csalódást, biztos játékkal 15-0-ra verték ellenfelüket. Aztán a döntőbe kerülésért az előző napról jól ismert Donau csapatával játszottuk. Biztos játékkal 22-0-ra nyertük a meccset. Másnap mindenki izgult, hisz a Vadmacskák nemzetközi porondon döntőt játszhattak úgy, hogy a csapat majdnem fele megközelítőleg fél éve játszik. A döntőt rengeteg néző szurkolta végig, olaszok, románok, osztrákok és az otthonról jött szurkolói tábor egyszerre üvöltötte, hogy Hungary!

"Sajnos nem sikerült a legfényesebb érem megszerzése, de nincs okunk búsulni!Hisz magyar klubcsapatként egy igen komoly nemzetközi mezőnyben döntőt játszhattunk. Úgy gondolom, hogy mindent megtettek a lányok azért, hogy büszkén képviselhessék a Fogócska SE rögbiszakosztályát és idegenben egy nemzetközi megmérettetésen hazájukat." /Csont László, edző/ 

Álló sor: Kálmán Dávid (másodedző), Kuzma Tamara(1997), Berényi Vivien (2000), Pocseg Letícia (1997), Benkő Réka (1997), Nyikos Diána (1997), Pocseg Noémi(2000), Füredi Barbara (1997), Csont László (edző) Fekvő sor: Győr Szilvia (1997), Gránitz Zsuzsanna (1997)