Olimpiai Reménységek Versenye Esztergomban

Szerző
2015. 07. 07.

Az Olimpiai Reménységek Versenyén 4 nemzet küzd U18 női és U16 fiú kategóriában. Július 11-én szombaton Esztergomban nemzetközi utánpótlás olimpiai rögbi tornát rendez a Magyar Rögbi Szövetség. 

A tornára 4 nemzet, Csehország, Németország, Szlovákia és Magyarország U16-os fiú és U18-as női csapatai neveztek, szombaton ők fognak küzdeni az Olimpiai Reménységek Tornája bajnoki címért délelőtt 10 órától. A hölgyeknél körmérkőzések fogják eldönteni a bajnoki cím sorsát, míg a fiúknál a csoportkört rájátszás fogja követni. A torna döntői 15:30-kor kezdődnek.

Az U16-os válogatottat Szöllősi László vezeti. A srácok a 15-ös szakágban már bizonyítottak idén nemzetközi porondon, az erdélyi bajnokságot megnyerték.

Az U18-as női válogatott edzője Tóth István. A lányok a múlt héten a Budapest 7s felnőtt mezőnyében 5. helyezést értek el, valamint február óta készülnek együtt. Az ORV számukra a szeptemberi Rugby Europe Top 12 Európa-bajnokság előtti legnagyobb megmérettetés. 

A Magyar Rögbi Szövetség nem titkolt célja az Olimpiai Reménységek Versenyének megrendezésével a rögbi népszerűsítése és az utánpótlás válogatottak fejlesztése Magyarországon, mely különösen aktuális az angliai világbajnokság évében, valamint a riói olimpia előtti évben.

Lelátóra fel! Találkozzunk ismét Esztergomban!