Hazai rendezésű Eb-re készül a női válogatott

Szerző
2016. 02. 02.

Rugby Europe Women’s 7’s Trophy 2nd round Július 9-10. EsztergomAz európai 21. helyen rangsorolt, 2014-ben B csoportos Európa-bajnok, a tavalyi évben pedig A csoportos Bowl-final győztes női olimpiai rögbi válogatott számára idén fokozott a tét. 2016-ban hazai pályán is sikert érhetnek el, hiszen a két körös Eb második fordulójának rendezési jogát Esztergom, Magyarország nyerte el. Az első forduló Prágában lesz június 18-19-én.

A lányokat három fős stáb, Gyolcsos Ferenc szövetségi kapitány, Tóth István válogatott edző és Solti Zoltán menedzser  készíti fel a megmérettetésekre. Gyolcsos Ferenc a legutóbbi, novemberi összetartáson a játékosok tavalyi teljesítményét egyénre szólóan értékelte, ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a két fordulós kontinensviadal miatt jóval több plusz munkát igényel a felkészülés mindenkitől, amivel a lányok is egyet értettek. Pozitívum, hogy az értékelés során a játékosok reálisan látták magukat, ez a további fejlődés első lépcsője. Egyelőre a téli alapozás folyik, az első összetartáson a fizikai felmérésből kiderül, hogy sikerült a felkészülés első állomása.

Az ellenfelek: Skócia, Németország, Svédország, Románia, Lengyelország, Svájc, Csehország, Norvégia, Moldávia, Izrael, Dánia, Magyarország

Huszti Katalin csapatkapitány optimistán tekint a következő fél év elé: Motivációban idén nincs hiány, a bő keret a téli felkészülést is nagyon komolyan veszi és a csapat összetartása már most is érezhető, alig várjuk már az első, február 13-ai összetartást!

A válogatott az összetartásokon kívül több neves nemzetközi tornára kapott meghívást, amik - ha az anyagi feltételeket sikerül megteremteni - a felkészülés fontos állomásai lehetnek. A franciaországi Stanislas Sevens-en és az írországi Kinsale Sevens-en májusban az európai top mezőny csapataival mérkőzhetnek a lányok, míg júniusban Budapesten Közép-Európa legjobbjait tömörítő Négy Nemzet Tornáját tervezi megrendezni a Magyar Rögbi Szövetség.