Női olimpiai válogatott összetartás Székesfehérváron

Szerző
2016. 02. 17.

Az európa-bajnoki felkészülés első állomása remekül sikerült. A női olimpiai rögbi válogatott keret február 17-én szombaton tartotta első összetartását a 2016-os évben, melyen 5 hazai klub 23 játékosa vett részt.

A délelőtt folyamán Dobrotka Bélával, az Esések Iskolájának vezető oktatójával a biztonságos eséstechnika elsajátításán dolgoztak a hölgyek, illetve a judós közelharc rögbiben is hasznosítható elemeit tanulták. Ebéd után csapaépítő játékok és a program ismertetése zajlott, kiemelt hangsúlyt fektetve a felkészülési mérkőzésekre. A válogatott vezetésének koncepciója, hogy a bő keret minden tagja megfelelő számú színvonalas mérkőzést játsszon az A csoportos Európa-bajnokságig, így a hölgyek már március 12-én Székesfehérváron az ugyanebben a divízióban szereplő Csehország ellen lépnek majd pályára.

Április 23-án Brno-ban ismét Csehország lesz az ellenfél, május 7-8-án pedig a Stanislas Sevens tornára utazik a válogatott a franciaországi Nancy-be. Európa egyik legszínvonalasabb olimpiai rögbi tornája nem ismeretlen a magyar lányok előtt, tavaly Németországot ugyan nem sikerült legyőzni a bronzdöntőben, de a 4. helyet azért elhozták. A válogatott meghívást kapott még a a szintén májusi írországi Kinsale 7s torna elit csoportjába is, ez azonban anyagi forrás híján előreláthatólag nem fog megvalósulni. “Bízunk benne, hogy hamarosan meglátja a fantáziát a női olimpiai rögbiben egy vagy több lehetséges szponzor, a lányok jelenleg is kiváló eredményeket hoznak, rangosabb felkészülési tornákkal sokkal komolyabb sikereket érhetnénk el, távolabbi célokat is kitűzhetnénk magunk elé!”- mondta el Solti Zoltán menedzser, a válogatott sportigazgatója.

A válogatott összetartáson Gyolcsos Ferenc szövetségi kapitány és Tóth István szövetségi edző az alapozási időszak eredményére is kíváncsi volt, az állóképességet és a gyorsaságot 2000 m, 590 m ingafutás és 200 m sprintfutás tesztjével mérték fel. A sportági képességekben a rátermettséget pedig játék során volt lehetőség bizonyítani. A lányok idén az A csoportos Európa-bajnokságra készülnek, aminek első fordulója Prágában június 18-19-én lesz, amit a hazai, esztergomi rendezésű kontinensviadal követ július 9-10-én.

A bő keret névsora:

Antal Patrícia (Fehérvár RC)

Bálint Jeannette (Medvék RCE)

Bata Zsófia (Fogócska SE)

Bertényi Bernadett (Királyság DSE)

Borbély Viktória (Medvék RCE)

Borbély Zita (Medvék RCE)

Coleman Evelyn (Budapest Exiles RFC)

Geringer Nikolett (Fehérvár RC)

Gránitz Zsuzsanna (Fogócska SE)

Gyolcsos Mária (Fehérvár RC)

Győr Szilvia (Fogócska SE)

Huszti Katalin (Fehérvár RC)

Jakab Zsuzsanna (Fehérvár RC)

Nyikos Diána (Fogócska SE)

Pocseg Letícia (Fogócska SE)

Sándor Sára (Fehérvár RC)

Sólyom Beatrix (Fehérvár RC)

Szabó-Mester Viktória (Medvék RCE)

Szalai Beáta (Medvék RCE)

Tóth Dorottya (Királyság DSE)

Tóth Rebeka (Királyság DSE)

Vitéz Georgina (Királyság DSE)

Zólyomi Edit (Fehérvár RC)