Vitéz Georgina megállíthatatlan, Madridban folytatja rögbis karrierjét

Szerző
2016. 03. 07.

Gina négy éve oszlopos tagja a női olimpiai válogatottnak Vitéz Georgina, 2015 év legjobb női játékosa a tavaszi szezont már Madridban, a spanyol első osztályban kezdi meg, ebből az alkalomból beszélgettünk vele.

Névjegy:
Vitéz Georgina
Becenév: Gina, Ginger
Klub: Királyság DSE (Vác)
Életkor: 23
Foglalkozás: Testnevelési Egyetem hallgatója, testnevelő
Poszt: pillér, szélső

Milyen érzés az év játékosának lenni?

Természetesen nagyon jó!

Mennyit edzel egy héten?

Ez változó. Heti 5 rögbi az biztos, és attól függően, hogy hogyan tudok felkelni reggel, 2-5 kiegészítő CrossFit jellegű edzés. Szóval heti 7-10 alkalom.

Mi a kedvenc edzésformád a pályán?

Mindent játék szituációban szeretek gyakorolni a pályán, úgyhogy igazából az a kedvencem, ha játszunk. :) Egyébként szeretek rúgást és mélyfogást gyakorolni.

Ki a legnagyobb ellenfeled?

Gyolcsos Mária és Huszti Katalin a legerősebb ellenfelek, és imádok ellenük játszani, de velük még jobban a válogatottban!

Mi a titkod, ami jó játékossá tesz?

Szerintem az, hogy imádok edzeni és játszani is. Nem sajnálom rá az időt és energiát sem, valamint imádok versenyezni is!

Mi a kedvenc ételed?

Szerintem elég sokan tudják rólam, hogy nem vagyok túl válogatós, mindent megeszek, csak sok legyen...főleg edzőtáborban. ;)

Kedvenc zeneszámod?

Sia: Unstoppable /Megállíthatatlan/

 

Mi a legemlékezetesebb pillanatod 2015-ből?

Valamikor decemberben a World Rugby repostolta az egyik droprúgós videómat Instagramon, és közel 76 000-en látták!

Mik az idei céljaid mint játékos?

Idén 120 %-ot szeretnék nyújtani mindig a pályán és szeretném, hogy a válogatottal a döntőbe kerüljünk az A divíziós EB (Trophy) mindkét fordulóján, különösen hazai közönség előtt, Esztergomban, július 9-10-én!

Mik a jövőbeli terveid?

Március közepén költözöm Madridba, és itt is szeretném megmérettetni magam, de ezúttal XV-ös mezőnyben.Valamelyik első osztályú klubnál szeretnék játszani, de a csapat még nem dőlt el pontosan, az első hónapban három klub edzéseit fogom látogatni, és a döntés csak utána születik meg.

Mit üzensz azoknak az utánpótlás lányoknak, akik szeretnének egyszer majd bekerülni a válogatottba?

Azt, hogy hajrá lányok, mindenre képesek vagytok, csak tenni, küzdeni kell érte, mert nem fog semmi az öletekbe pottyanni!