Női Rögbi Európa-bajnokságot rendez Magyarország

Szerző
2016. 06. 29.

A 12 nemzet részvételével zajló Európa-bajnokság első fordulója (június 18-19. Prága, Csehország) után a magyar válogatott a hazai rögbi szempontjából bravúros teljesítménynek számító 7. helyen áll. Az Európai Rögbi Szövetség, a Rugby Europe Női Olimpiai 7s Rögbi Trophy európa-bajnoki sorozatának második fordulójára július 9-10. között kerül sor Esztergomban (Rugby Club Hotel stadion, Nagy Duna sétány 1.) a Magyar Rögbi Szövetség szervezésében. 

Az esztergomi fordulón július 9-én szombaton először 11:50-kor lép pályára Magyarország Svájc ellen. A két csapat legutóbb Prágában találkozott, akkor a svájciak bizonyultak jobbnak (Magyarország - Svájc 12-22). 14:35-kor Svédország következik, akiket a legutóbb hatalmas meglepetést okozva sikerült 17-12-re legyőzni a csoportkörben, ám az északiak tornagyőzelemmel zártak, az első helyen kiemelt skótokat legyőzve. A harmadik csoportmeccs 17:20-kor kezdődik a mezőny sereghajtója, Dánia ellen.  Július 10-én vasárnap a helyosztók és a döntők következnek, ahol reméljük ismét a nyolc között szurkolhatunk a magyar lányoknak.

„A csapat nagyon motivált, a lányok és a stáb újabb célként az előrelépést tűzte ki az esztergomi fordulón. Ezen a szinten az ellenfelek az apróbb hibákat azonnal kihasználják, ez lett a vesztünk Prágában a négy közé jutásért Lengyelország ellen. Ezekből azonban sokat tanultunk, erősségeinkre koncentrálva építkezünk tovább. A lányok óriásit mérkőztek legutóbb Svédország ellen, mi vagyunk az egyetlen csapat, aki megverte a tornagyőztest! Van bennünk tehát potenciál, a hazai pályán a szurkolótábor is óriási erőt ad majd a csapatnak!” – mondta el Solti Zoltán, a válogatott sportigazgatója.

Bőhm Balázs, a Magyar Rögbi Szövetség főtitkára és az Európa-bajnokság főszervezője szerint Esztergomban minden készen áll arra, hogy egy remek kontinensviadalt rendezzünk. ’A város és a Rugby Club Hotel stadion már többször bizonyított, kipróbált nemzetközi helyszín. Pénteken 6 órától a főtéren lesz a megnyitó, így próbálunk minél több szurkolót bevonni a lakosság köréből is.  A sporteseményre a belépés ingyenes!‘

A tornát a Rugby Europe Tv (http://www.rugbyeurope.tv/) élőben on-line közvetíti, a Magyar Rögbi Szövetség Facebook oldalán pedig live score lesz követhető. A napi eseményekről a rugby.hu-n adunk majd részletes tájékoztatást.

A játékosok: Tóth Dorottya (pillér, Királyság DSE), Huszti Katalin (sarkazó, Fehérvár Rugby Club SE), Sólyom Beatrix (pillér, Fehérvár Rugby Club SE), Tóth Rebeka (nyitó, Királyság DSE), Gyolcsos Mária (irányító, szélső Fehérvár Rugby Club SE), Gránitz Zsuzsanna (center, Fogócska SE), Vitéz Georgina (pillér/szélső, CRC Pozuelo), Fehér Csilla Renáta (pillér, Aleysford Ladies RFC), Bata Zsófia (nyitó, Fogócska SE), Szalai  Beáta (pillér, Bp Exiles/Medvék RCE), Győr Szilvia (Fogócska SE, irányító/szélső), Jakab Zsuzsanna (center, Fehérvár Rugby Club)

A stáb: Gyolcsos Ferenc szövetségi kapitány, Solti Zoltán sportigazgató, Tóth István szövetségi edző, Ferencz Erika gyúró, Antal Dénes gyúró

 

Az első forduló (06. 18-19. Prága, Csehország) magyar eredményei:

Csoportmérkőzések:

Románia-Magyarország 24-5 (Pontszerző: Gránitz Zs. 5 )

Svédország - Magyarország 12-17 (Gyolcsos M. 5, Gránitz Zs. 5, Győr Sz. 5, Vitéz G. 2)

Magyarország-Moldávia 22-12 (Gyolcsos M.10, Tóth R. 5, Vitéz G. 5, Győr Sz. 2)

Helyosztók:

Magyarország - Lengyelország 10-26 (Gránitz Zs. 5, Gyolcsos M. 5.)

Magyarország - Svájc 12-22 (Gyolcsos M.10, Vitéz G. 2)

7. helyért

Csehország - Magyarország 10-21 (Huszti K.5, Vitéz G. 5, Győr Sz.11)

A prágai forduló végeredménye:

 1. Svédország
 2. Skócia
 3. Lengyelország
 4. Németország
 5. Románia
 6. Svájc
 7. Magyarország
 8. Csehország
 9. Moldávia
 10. Izrael
 11. Norvégia