5. hely Csehországban

Szerző
Tóth Rebeka
5.hely Csehországban
2017. 06. 14.

A magyar női válogatott minden idők legjobb idegenbeli eredményét érte el Csehországban!

Június 10. Ostrava, Csehország, irgalmatlan eső. A nap első ellenfele Svájc. Az a Svájc, akikkel lányaink már több ízben találkoztak, a végeredmény hol nekik, hol nekünk kedvezett. Ám idén a magyar lányok nem ismertek kegyelmet, lehetőséget sem adtak az ellenfélnek, a pocsék idő és az izgalom ellenére sem. A végeredmény 21-0 lett.

A sorban Málta nemzeti válogatottja következett. Hasonlóan jártak mint elődeik. Magyarország-Málta, 28-7.

A nyerő sorozatot Finnország törte meg, tavaly még a Top12-ben küzdöttek, kemény meccsre számított a magyar csapat. Nem is okoztak csalódást. Iszonyatos erőbedobással küzdött mindkét együttes, ám a finn lányok néhány apró hibát kihasználva megszerezték a győzelmet.12-15.

A napot, Magyarország legjobbjai az első 8 között zárták.

Június 11. Ostrava, Csehország, perzselő napsütés. Az első meccset válogatottunk Skóciával játszotta. A skót lányok már nagyon készülnek vissza a Top12-be, az első nap során 128 pontot szereztek, ám egyet sem kaptak. Sajnos nem a magyar lányok lettek azok, akik foltot ejtettek a makulátlan eredményeiken. (Célt egyedül az ukrán csapattól kaptak, még a döntős Németország sem tudott ellenük pontot szerezni). A lányok 46 ponttal kerekedtek felénk.

Ám az élet nem állt meg, ismét Svájc volt az ellenfél. Annyi változás történt, hogy a második napon sikerült pontot szerezniük ellenünk, bár a győzelemhez ez édes kevés volt. 24-5.

A torna utolsó ellenfele, akik szintén szerették volna megszerezni az 5. helyezést, a cseh csapat volt. A cseh lányok egy év alatt elképesztő fejlődésen mentek keresztül, nagyon kemény meccsen kerekedtek felül például a román csapaton. Elszántan vágtak neki a játéknak, zúgott a stadion a helyi szurkolóktól. Lányaink tavaly a 7. helyet szerezték meg az ellenük vívott csatában. A hazai pálya azonban idén sem hozott szerencsét a cseh válogatottnak, a magyar lányok ismét jobbnak bizonyultak. A végeredmény Magyarország- Csehország, 19-5.

Rob Jones vezetőedző elégedett az eredménnyel, ám hangsúlyozta, hogy a közös utazás elején van még a csapat, sok munka vár a mindenkire, de hatalmas potenciál van a lányokban, így bizakodó a jövőt nézve.

 

Folytatás Július 22-23., Esztergom, Frankaréna. Lelátóra fel!