Budapesten a Medvék RC rendezte a női olimpiai rögbi bajnokság második fordulóját (2)

Szerző
2015. 09. 28.

A fordulót ismét a megállíthatatlannak tűnő Fehérvár RC nyerte Szeptember 27-én a Medvék RC cinkotai pályáján 5 női és 4 utánpótlás női csapat küzdött a tornapontokért a női 7s bajnokságban.

A körmérkőzések során hamar kiderült, hogy a Fehérvár Rugby Club női csapata bomba formában van, a horvát Mladost Zagreb ellen 29-0-át játszottak az első mérkőzésen, majd 50-5 arányban verték meg az Érdi Vadmacskákat is.

A második fordulóra már a váci Királyság is jó formában érkezett, a Medvék RC ellen 45-0, a Mladost ellen 29-0, a Fogócska ellen pedig 57-0 arányban nyertek, így ők lehettek a Fehérvár legnagyobb ellenfele. A mérkőzés a nap egyik legnagyobb csatáját hozta, de a Királyság nem tudott nyerni, a fehérvári lányok bekeményítettek, és 6 céllal nyertek a mérkőzésen.

A legszorosabb összecsapás a Mladost Zagreb - Fogócska SE mérkőzés volt, a kiegyenlített küzdelemben végül 17-12-re a magyar lányok maradtak alul.

A torna végeredménye:

  1. hely Fehérvár Rugby Club

  2. hely Királyság DSE

  3. Mladost RK Zagreb

  4. Fogócska SE

  5. Medvék RC Budapest

Az U16-os női bajnokságban 4 csapat versenyzett, a tornát a Fehérvár RC nyerte, második a Torpedó Kispest SE, harmadik az Esztergomi Vitézek RAFC, míg negyedik a Fogócska SE csapata lett. A mezőny nagyon kiegyenlített, az első három csapat bármelyike esélyes lehet a bajnoki címre!

A következő forduló október 4-én vasárnap Esztergomban az RCH stadionban (Nagy Duna sétány 1.)  lesz 10 órától. Gyertek szurkolni ti is!