Budapest 2024: Sportági egyeztetésen tárgyalt Kiss Antal

Szerző
2016. 09. 10.

Szeptember 8-án délelőtt sportági egyeztetésen vett részt Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke. Az egyeztetésen a Budapest 2024 sportigazgatójával, Mizsér Attilával, Veszely Katalin sportigazgató-helyettessel és Borsos Endrével, az EMMI sportágfejlesztési refersével tekintették át a rögbi sportág 2024-ig terjedő stratégiai tervét.

A budapesti pályázat a régió olimpiája kell, hogy legyen, mely a Magyar Rögbi Szövetség hosszú távú terveivel maximálisan egybecseng. Kiss Antal a Rugby Europe román elnökével, Octavian Morariu-val történt korábbi egyeztetések alatt már kifejezte arra vonatkozó célunkat, hogy a sportág közép-kelet-európai központjává váljunk. Törekvésünk komolyságát mutatja az idén első ízben megrendezett nemzetközi olimpiai rögbi torna, a Kárpát Kupa, valamint a három Rugby Europe Európa-bajnokság, melyek közül az U18-as Trophy EB szeptember 17-18-án lesz Esztergomban.

Az olimpiai pályázat kapcsán szóba került a tapasztalt, nyelveket beszélő önkéntesek fontos szerepe, amivel kapcsolatban Kiss Antal kiemelte a magyar rögbis társadalom kiemelkedően kompetens önkéntesekre épülő berendezkedését.

Szó esett még a játékvezetők képzésének szerepéről, valamint a társadalmi felelősségvállalásról is, hiszen a Budapest 2024 pályázat kulcskérdésként kezeli egy olyan olimpia megrendezését, amit 0-99 éves kor között mindenki tud élvezni, s ezzel együtt a sport szeretetét is mindenki átérzi, a rögbi szellemisége pedig ehhez is  kiválóan illeszkedik.

Rendkívül sürgető kérdésként jelezte Kiss Antal  a budapesti rögbi stadion-és létesítményproblémát, amire az olimpiai pályázat szempontjából is megoldást kell találni. Ezzel kapcsolatban jelenleg is folynak tárgyalások több fővárosi kerület polgármesterével.