A magyar válogatott készen áll a holnap kezdődő Európa-bajnokságra

Szerző
2016. 09. 16.

Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke hivatalosan is megnyitotta a U18 7s Trophy Európa-bajnokságot Esztergomban ma délután. A kontinensviadalon 12 ország több mint 150 résztvevője versenyez majd szombat délelőtt 10 órától, Magyarország lehetséges esélyeseként lép pályára.

A nyitóünnepségen a Bánhídy László, Esztergom város alpolgármestere köszönötet mondott a helyi szervezőknek és vezetőjüknek, Neuzer Andrásnak az Esztergomi Vitézek RAFC vezetőjének, hogy a rögbi sportág ilyen jeles eseményét idén már harmadszor sikerült a városba hozni. Adri Van der Plas, a Rugby Europe képviselője sok sikert és kemény, de sportszerű küzdelmet kívánt a csapatoknak. A kapitányok ezután országuk zászlajával vonultak fel a színpadra.

A magyar válogatott 12 fiatal játékosa Richard Williams szövetségi kapitány vezetésével  jókedvűen kezdi meg a szereplést a holnapi tornán. A walesi származású szakvezető elmondta, hogy a tornán a négy közé jutás a cél, remek felkészülési időszakon vannak túl, s nagyon bízik a sikerben annak ellenére, hogy Suiogan Tímár, a csapat egyik erőssége sajnos megsérült, s így nem tud játszani. Esztergomba már csütörtökön megérkeztek, nagyon jó a hangulat és az összetartás a csapatban, s biztos benne, hogy ez a játékban is meg fog mutatkozni.

Magyarország szeptember 17-én 12:20-kor Andorra ellen kezdi meg szereplését a csoportkörben, majd 15:05 Svájc és 17:50-kor Dánia lesz az ellenfél. Az Eb A csoportjában Lettország, Monaco, Szlovénia és Bulgária, a B csoportban pedig Litvánia, Ukrajna, Svédország és Szlovákia mérkőzik majd. A helyosztók és a döntők szeptember 18-án vasárnap 10 órakor kezdődnek.

A tornát a Rugby Europe Tv (http://www.rugbyeurope.tv/) élőben on-line közvetíti, a Magyar Rögbi Szövetség Facebook oldalán pedig live score, fotók, videók és minden, a tornával kapcsolatos információ követhető lesz. A napi eseményekről a rugby.hu-n adunk részletes tájékoztatást.

Hajrá magyarok! Lelátóra fel!