A Tárnok RC brno-i kalandjai

Szerző
Tárnok RC/Bata Zsófia
2016. 11. 02.

Október 15-én az idén megalakult Tárnoki Rögbi Club játékosai Brno-ba utaztak, hogy részt vegyenek a Brno 7’s International tornán. Mind a női, mind a férfi csapat indult a tornán. A lányok esetében Patkó Alexandrával és Napsugár Dorisszal a Szegedi Gorillák, illetve Szigeti Erika és Dorogi Luca révén a Budapesti Medvék csapata is képviseltette magát. Eredeti tervek szerint még többen is utaztunk voltna, de sajnos többen lemondták a közös utunkat, pedig milyen szép lett volna, együtt közösen múlatni végig ezt a szép napot. Na de ez már csak fikció. Így is sikeres volt a szereplésünk!

Magyarországot még a nemzetközi játékvezetőnk, Priskin Csaba képviselte, aki fair döntéseivel és kiváló játékirányításával emelte a torna színvonalát.

A férfi csapatok mezőnyében nagy különbségek mutatkoztak, már a torna elejétől fogva kiemelkedett a később a döntőt játszó két csapat a mezőnyből. Csapatunk szerencsétlen volt a sorsolásnál, mivel mind a két csapattal egy csoportba kerültek. De ettől függetlenül jó rögbis módjára végigküzdették a napot, és még ha az eredményeken nem is látszik, ami az olimpiai rögbi sajátossága, hogy a pontok nem mindig adják vissza egy csapat sikereit. Első mérkőzést a szlovák hetes válogatott ellen játszották, akik egy jó nemzeti válogatotthoz méltóan hozták a hetes rögbis színvonalát, a mieinken látszódott a rutintalanság, „csak a labda zavart egy kicsit” és ugyebár a nélkül nehéz nyerni. Végeredmény 35:0 a szlovák válogatottnak. A második mérkőzést egy cseh klubcsapat ellen vívták, akiknek a látható fizikális előnyük mellé társult a játéktudás. Ez ellen a csapat ellen már játszani is megtiszteltetés egy olyan csapat számára, akik első idényüket töltik. Végeredmény 47:0. A harmadik mérkőzésre végre kaptak a srácaink egy olyan ellenfelet, akikkel játékban és fizikálisan partiba kerültek, nem mellesleg felébredni is sikerült a csapatunknak és végre megmutatták a valós tudásukat. A Titáni csapat ellen, kikkel ebben a „balkáni” mezőnyben sikerült egy teljesen barátságos és feszültségektől mentes meccset játszani, sikerült győzni. Végeredmény: 21:14 a Hiénák javára! Utolsó mérkőzést emlegették talán a torna férfi mezőnyének legizgalmasabb mérkőzésének pedig „csak” az 5.-6. helyért játszottak a fiúk. A nagyon szoros meccs, a legutolsó pillanatban dőlt el, amikor is szerencsétlenül beengedtünk egy célt, így végül 7-5-re kaptak ki fiaink, és végeztek a torna 6. helyén.

A női mezőny sokkal kiélezettebb volt, egyik meccsnek sem volt kőbe vésve az eredménye a végső sípszóig. Csapatunk egy közepesen erős helyi csapat ellen kezdett, akik megleptek minket a játékstílusukkal az első félidőben. A második félidőre felébredet a csapat, és a ’tripla Zs’ (Bata Zsófia-Győr Szilvia - Gránitz Zsuzsanna) vezetésével sorra vitte a célokat. Sajnos azonban ez már nem volt elég a győzelemhez, kifutottunk az időből, és egy céllal kikaptunk. A második meccsen a szlovák csapat volt az ellenfelünk, akik ellen magabiztosan játszottunk: végeredmény: 24:7. Harmadik ellenfelünk a prágai csapat volt. Az első félidő kiélezetten zajlott, azonban a második félidőben Győr Szilvia megsérült, és nélküle már nem sikerült tartani azt a csapatot, aki végül megnyerte a tornát. Utolsó meccsünket a Donau bécsi lányai ellen vívtuk. A hatalmas küzdés ellenére sem tudtuk megnyerni ezt az utolsó csatát sem, így végül a lányok negyedik helyen zárták a torát.

Összességében nagyon magas színvonalú rögbit láthattunk október 15-én Brno-ban, és reméljük, hogy a következő években is lehetőségünk lesz megmérettetni magunkat ezen a nemzetközi hetes tornán. Nagyon köszönjük a vendégjátékosoknak, hogy velünk tartottak ezen az októberi kalandban, és nagyon reméljük, hogy még sokszor fogunk találkozni velük a rögbi pályán!