Versenyrendszer egyetemi rögbi

Szerző

Az egyetemisták és főiskolások közötti olimpiai rögbi bajnokság 2002-ben kezdődött. 2015-ben pedig Magyarország rendezheti az Egyetemi Rögbi Európa bajnokságot.

Egyetemisták és főiskolások olimpiai rögbi bajnoksága

Az egyetemisták és főiskolások olimpiai rögbi bajnoksága remek hangulatban zajlik, leginkább a játékosok közötti jó kapcsolat, barátság dominál az eseményeken. A bajnokságban bárki részt vehet, aki megfelel a MEFS (Magyar Egyetemi és Főiskolások Sportszövetsége) és a MEFORB (Magyar Egyetemi és Főiskolások Országos Rögbi Bajnokságának) verseny kiírási feltételeinek.  Általában  6-8 csapat szerepel a Grand-Prix torna rendszer szerinti, 5+1 egy fordulós bajnokságban.

Az alapszakasz a bajnokságban 5 fordulóból áll, ősszel és  tavasszal zajlik. A +1 pedig a döntő, amit az EFOTT-on (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) kerül megrendezésre.  Itt is nagy izgalmakra számíthatunk, mert a bajnokság mindig szorosan alakul, a csapatok rendkívül komolyan veszik a felkészülést.

A magyar egyetemi rögbi válogatott a bajnokság legkiválóbb játékosaiból építkezik. 2015-ben Gödöllőn, hazai pályán mutatkozhatnak be az Egyetemi Európa Bajnokságon.