Olimpiai rögbi Európa-bajnokság Magyarországon

Szerző
2014. 11. 08.

Magyarország a  csoportkörben, Lengyelország, Dánia és Ukrajna ellen küzd majd.2015. június 6-án és 7-én Magyarország rendezi az olimpiai rögbi sportág Európa-bajnokságát. Az esemény helyszíne az esztergomi Rugby Club Hotel meseszép pályája lesz, ahol már számos nemzetközi megmérettetésre sor került.

A kétnapos Esztergomi Európa-bajnokságon 12 csapat közül dől el, hogy ki a tornagyőztes, illetve ki folytathatja  a versenyt az olimpiai kvalifikációban.

Csoportbeosztás:

A csoport B csoport C csoport
1. Románia 2. Lengyelország  3. Cyprus
2. Izrael 5. Ukrajna 4. Svédország
7. Lettország 8. Dánia 9. Moldávia
12. Csehország 11. Magyarország 10. Monaco

Az első nap csoportkörei után másnap a keresztbejátszás következik, ahol izgalmas mérkőzések sorozatán keresztül alakul ki a torna végleges sorrendje. Ez dönti  el a második, gdnask-i forduló mezőnyének sorrendjét. A két torna együttes eredménye alakítja majd ki az A csoport végleges sorrendjét is. Az A csoport győztesének van esélye az olimpiai kvalifikációra, hiszen részt vehet majd a Europe Olympic Repechage Tournament (EORT)-en, illetve jövőre egy csoporttal feljebb, a Sevens Grand Pix Seriesben fog szerepelni. Az utolsó két helyezett visszaesik a B csoportba.