Kemény mérkőzések várnak a felnőtt válogatottra

Szerző
2015. 01. 29.

Az ENC 2B csoportban Ciprus, majd Andorra válogatottja lesz az ellenfél tavasszal. Elindult a magyar felnőtt válogatott 2015-ös tavaszi programja, az új évben a munkát a 2014 őszén már bemutatkozott szakvezetés folytatja, a nemzeti csapatot Matthieu Lazarges vezeti, őt Németh Krisztián másodedző segíti. A válogatott március 28-án Ciprus, április 4-én pedig Andorra ellen mérkőzik az Európai Nemzetek Kupájában (ENC).

A 2014/2015-ös szezonban eggyel magasabb osztályban, az ENC 2B-ben szerepelünk, ami nagyobb teljesítményt követel a csapattól. Az őszi két, kis különbségű vereség Litvániától és Lettországtól azonban nem vette el a kedvünket, célunk a csoportban maradás – mondta Németh Krisztián másodedző.

Az új kihívások új koncepciót is hoztak az Európa - bajnoki selejtezőkre való felkészülésben. A  2014 augusztusában bevezetett terv alapján a két tavaszi ENC mérkőzést megelőzi két RRC, azaz Regionális Rögbi Kupa szereplés is a magyar bajnokságban játszó kerettagok számára.

2015-ben a keret is bővült, az őszi összevont NBI mindegy bizonnyal jót tett azoknak a fiatal játékosoknak, akikre a szakvezetés az elmúlt években mutatott teljesítményük alapján felfigyelt. A magyar élmezőny öt klubja (Esztergomi Vitézek, Battai Bulldogok, Kecskeméti ARC, Budapest Exiles, Gorillák Szeged) mellett meghívást kaptak a bő keretbe a kisebb klubok, például Velencei-tavi RSE, Fehérvár Rugby Club, Budapesti Kosok tehetséges játékosai is.

Hazai pályán legközelebb március 21-én Esztergomban, majd március 28-án Százhalombattán szurkolhatunk a csapatnak.

Regional Rugby Cup A csoport:

ZRS Smartson – Magyarok (2015.03.14. Zágráb)

Magyarok – NADA Dalmacija (2015.03.21. Esztergom)

European Nations Cup 2B csoport:

Magyarország – Ciprus (2015.03.28. Százhalombatta)

Andorra – Magyarország (2015.04.04. Andorra la Vella)