Magyar játékos kapott szerződést a Super Rugby-ben

Szerző
2015. 02. 16.

Jack Debreczenit Melbourne Rebels 2017-ig szerződtette.A magyar származású, új-zélandi születésű 21 éves Jack Debreczeni a Melbourne Rebels játékosaként lépett pályára a hétvégén a christchuch-i Crusedars ellen a Super Rugby nyitányában. 

 

A mérkőzés 20-10-es győzelemmel végződött az ausztrálok javára, ami nagy meglepetés, mert Új-Zélandon még sosem nyertek, illetve a Crusaders játékosai olyan világsztárok, mint Richie McCaw vagy Dan Carter.

Jack Debreczeni  a Melbourne Rebels játékos-adatlapja alapján első profi szezonját tölti a klubnál mint irányító, előtte Sydney-ben, majd 2014-ben a nemzeti bajnokságban szereplő Melbourne Rising csapatában játszott, ahol minden mérkőzésen kezdőként lépett pályára,  s a  legtöbb pontot szerezte az egész bajnokságban. Az ott mutatott teljesítménye alapján a Rebels  2017-ig szerződtette Jack-et.

Az ausztráliai, óceániai térségben megközelítőleg 74 ezer honfitársunk él diaszpórában, de a másod-harmad generációs magyarság, s így valószínűleg a fiatal Jack Debreczeni sem beszéli már a magyar nyelvet.