Indul a szezon: NBI összefoglaló

Szerző
2015. 02. 23.

A felső és alsóházban is 5-5 csapat küzd a bajnoki címért 2015-ben.

Az NBI felsőháza és alsóháza is elrajtol a hétvégén, a tavaszi szezon kezdetén íme egy kis áttekintés erőviszonyokról.

 

Az őszi szezon alapján nehéz következtetni az esélyesekre, hiszen sok volt az elmaradt mérkőzés, valamint a nyugati és keleti csoportot most az alsó-felsőházi rendszer váltja fel és a bajnoki cím sorsát a tavaszi szezon eredményei fogják eldönteni.

Az NBI felsőházában a szokásos Extraligás ötösfogat, az Esztergomi Vitézek, a Battai Bulldogok, a Budapest Exiles, a Kecskeméti ARC és a FW Szeged mérkőzik majd.

A Vitézek  az őszi teljesítményük (minden meccset megnyertek), valamint a válogatott keretbe delegált játékosaik száma alapján abszolút favoritnak számítanak.  A Kecskeméti ARC  az őszi keleti csoport legerősebbjeként megszoríthatja őket, ha sérültjeik felépülnek. Az Exiles minden szezon kezdetekor meglepetés, hiszen jellemzően sok  a távozó, de sok az újonnan igazolt külföldi játékosuk. Az ősszel talán kicsit gyengébben szerepeltek, az újonc Fehérvár is megszorította őket idegenben. A Batta ellen a liga nyitányaként február 28-án szombaton játszanak majd, ott kiderült, hogy sikerült-e rendezni a soraikat.  Az FW Szeged ősszel a bajnoki mérkőzések mellett két szerb csapatot is vendégül látott, Kraljevski Beogradski RK-t és a Vojvodinai Kosokat is megverték, valamint saját nevelésű juniorjaik már kezdenek beérni, így nagy lendülettel vágnak bele a tavaszba. A  Batta idén nagy kérdőjel, nehéz bármit is mondani róluk, hiszen az őszi szezonban meglehetősen kevés mérkőzést játszottak. Az elmúlt évek eredményei alapján azonban biztosan dobogóra várhatjuk őket.

Az NBI alsóházban a Battai Fekete Sereg, a Budapesti Kosok, a Fehérvár RC, a  SzeKerCe és a Velencei Kék Cápák mérkőzik majd.

Ősszel a nyugati csoportban a papírformát borítva az újonc és fiatal Fehérvár RC végzett a legjobb helyen az alsóházi csapatok közül, így a tavaszi bajnokság esélyesei is ők, bár két kulcsjátékosuk is hosszú sérülésből regenerálódik, s ez feladja a leckét a csapatnak. A tavalyi NBI ezüstérmes Cápák is nagy esélyes, annál is inkább, hiszen téltől új edző, Madarász Viktor irányítja a szakmai munkát. A Batta második vonala, a Fekete Sereg rutinos játékosai mindig hozzák a formájukat, biztosan megszorítják majd a fiatalokat. Az újonc Kosok és a Kecskemét-Szentes-Békéscsaba vegyes csapata, a SzeKerCe őszi teljesítményük alapján pedig várhatóan próbálnak majd felzárkózni hozzájuk. Az NBI alsóházban tehát izgalmas küzdelem várható a következő hét hétvégén keresztül. Az első mérkőzést a Cápák a Kosok ellen vívják majd március 1-jén vasárnap.

A következő két hét mérkőzései:

2015.02.28. 14:00 NB1/F Százhalombatta,  Battai Bulldogok - Budapest Exiles                                   

2015.03.01. 14:00, NB1/A Baracska, Velencei Kék Cápák - Budapesti Kosok        

2015.03.07. NB1/F Százhalombatta, Battai Bulldogok - FW Gorillák Szeged                                        

2015.03.07. NB1/A Budapest, Budapesti Kosok - Velencei Kék Cápák                                   

2015.03.07 NB1/A Székesfehérvár, Fehérvári Vadkanok - Battai Fekete Sereg                                  

2015.03.08. 14:00 NB1/F Kecskemét, Kecskeméti ARC - Esztergomi Vitézek