Finish-ben az NBI

Szerző
2015. 05. 08.

Mérkőzések és olimpiai rögbi Szegeden, Székesfehérváron, Baracskán és Gödöllőn! Az NBI alsó-és felsőházának utolsó fordulójára kerül sor, szombaton és vasárnap el is dől, hogy mely csapatok jutnak a június 27-ei esztergomi döntőbe. (Két elmaradt mérkőzés pótlása az alsóházban későbbre marad, de ez a felsőházi küzdelmeket nem befolyásolja.)

9-én szombaton Szegeden az Etelka sori stadionban a FW Gorillák RC fogadja a Budapest Exiles RFC-t 14 órától. A hazaiak a tabella végén állnak, eddig nem sikerült győzniük a szezonban, az Exiles azonban idén tavasszal az utóbbi évek legerősebb keretével tudott kiállni, akár a bajnoki címre is esélyesek lehetnek.

Szintén 9-én szombaton 14 órától, ám az ország másik felén, Baracskán mérkőzik a Velencei-tavi Kék Cápák a SzeKerCe csapatával. A Cápáknak fontos ez a mérkőzés, hiszen legutóbb ugyan pontot vesztettek az FRC ellen, de még mindig esélyesek az alsóházi győzelemre és a feljutással kecsegtető Szuperkupa megmérettetésre. De a SzeKerCe is meg tud villanni, mint ahogy ezt a Budapesti Kosok ellen be is mutatták legutóbb.

Az alsóház bronzérme vasárnap 16 órától a Fehérvár Rugby otthonában fog eldőlni,  a Vadkanok a Budapesti Kosok RC-t fogadják. Az idei két újonc csapat mérlege az FRC javára dől 2 győzelem, 1 vereséggel, de a Kosok tavaszi formáját elnézve minden bizonnyal a hétvége legizgalmasabb mérkőzését fogják játszani.

Vasárnap a Női Olimpiai Rögbi Bajnokság is folytatódik, a hölgyek délelőtt 10 órától küzdenek majd a székesfehérvári Köfém Rugby Pályán a bajnokság 7. fordulójában.  Az élen továbbra is Fehérvár Rugby Club áll, majd a váci Elefántok RSE és a szlovén RAK Olimpia Ljubljana a dobogósok. Az U15 leány bajnokságot az Esztergomi Vitézek RK vezeti, második a Fehérvár RC, harmadik pedig a Torpedó Kispest RK.

Gödöllőn is lesz hetes torna a hétvégén, a MEFS Olimpiai Rögbi Bajnokság 3. fordulójára kerül sor 10-én 11 órától az egyetemi pályán.


Lelátóra fel!