Válogatottunk októberben bizonyíthat

Szerző
2015. 09. 15.

Október 24-én  Esztergomban 15:30-tól  Litvánia lesz az ellenfél, majd  egy héttel később Rigában Lettországgal csap össze a magyar válogatott az ENC 2B csoportban.Tavaly ősszel feljutóként, újoncként kezdtük meg az ENC 2B-ben a szereplést, s a csoportban legerősebb, jelenleg első helyen álló Litvánia ellen mutatott remek forma és kis pontarányú idegenbeli vereség (Litvánia-Magyarország 38-29) reménykedésre adott okot.

Sajnos a reményt nem sikerült tavaly novemberben pontra váltani, Lettországtól mindössze 2 pontos vereséget szenvedtünk (Magyarország-Lettország 14-16). A tavaszt újult erővel kezdte meg a csapat, de az őszi balszerencse velük maradt, Ciprustól idehaza, Andorrától idegenben kaptunk ki, mindkét mérkőzésen az utolsó percben (Magyarország - Ciprus 15-17, Andorra - Magyarország 23-18). Így jelenleg a kieső, 5. helyen állunk az ENC 2B csoportban.

Az idei szezont és a soron következő 2 őszi megmérettetést Matthieu Lazarges vezetőedző és a stáb nem bízza a véletlenre, a válogatott keret október 22. csütörtöktől összetartással és edzőtáborral készül litvánok ellen Esztergomban, a cél a csoportban maradás.

A válogatottba erősítésként érkeznek haza Franciaországból a magasabb osztályokban játszó játékosaink; Róth Bence. Pocskai Szabolcs, Bárdos András, Thomas Ducrocq  és David Darquie a tolongást fogják erősíteni és ez reményt adhat egy szép, konstruktív és gyors játékrendszer kialakítására - mondta el Debreczeny Dénes technikai igazgató.

Az ENC 2B csoport állásáról a Rugby Europe oldalán lehet tájékozódni.