A hétvégén Budapesten rögbi dömping lesz

Szerző
2015. 10. 01.

Négy mérkőzéssel indul az Extraliga és az NBI Budapesten és SzegedenA hazai rögbi rajongók számára jó hír, hogy a 15-ös rögbi magyar bajnokság október 3-án kezdetét veszi, így az uniós rögbi szerelmesei a pálya széléről közvetlenül is megtapasztalhatják e játék szépségeit. Sőt, az időjárás is kedvezően alakul, napsütés és 22 fok lesz!

Október 3-án szombaton 14 órakor a kispesti KAC pályán a Budapest Exiles RFC fogadja a Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club csapatát. A vendégek a sikeres szeptemberi hetes szezonból listavezetőként érkeznek, kérdés, hogy mire lesz ez elég a nyáron új igazolásokkal erősítő, tavalyi bajnoki döntős Exiles ellen. Mindenesetre rendkívül szoros, izgalmas mérkőzésre számíthatnak a kilátogatók, ráadásul a száműzöttek NBI-es es csapata is pályára lép aznap az alföldi vegyesek, a SzeKerCe ellen, így rögtön két legyet üthet egy csapásra a néző. A nagyszerű hangulat, mint a rózsaszín - feketéknél általában, garantált!

Az alföldiek se csüggedjenek, ugyanezen a napon a ország déli részén is számíthatunk tojáslabdázásra, hiszen a szegedi Gorillák rögtön az első fordulóban játszik a tavalyi bajnok Esztergom Vitézekkel szintén szombaton 14 órától. A Gorillákat persze nem kell félteni a tizenháromszoros magyar bajnok ellen, a csapat ugyan fiatal, de feltörekvő tehetségekkel és egyre rutinosabb játékosokkal van tele. Ha meglepetésre nem is, de kemény mérkőzésre számíthatunk.

A Budapesti Kosok RC vasárnap 2 órás kezdőrúgással fogadja a Fehérvár Rugby Clubot. Mindkét csapat tavaly indult először az NBI-ben, tavasszal és ősszel is parázs küzdelmek folytak a két alakulat között, a tabellán is fej-fej mellett haladtak, bár köztudott, a Vadkanoknak a hetes rögbi az erősségük. Ki-ki mérkőzésre lehet számítani, a kilátogatók izgalmakban nem fognak csalódni. 

Akinek ez mind nem lenne elég, vagy esetleg jobban kedveli az olimpiai rögbit, az látogasson ki Esztergomba vasárnap; az RCH Stadionban 10 órától a női 7s bajnokság 3. fordulóját rendezik.

A mérkőzések pontos időpontja és helyszíne:

Október 3. szombat Szeged 14:00 Extraliga 1. forduló

FW Gorillák Rugby Club - Esztergomi Vitézek RAFC |  Szeged, Etelka sori Stadion ( 6723 Szeged, Etelka sor 1-3.)

Október 3. szombat Budapest 14:00 Extraliga 1. forduló

Budapest Exiles RFC - Kecskeméti ARC | Budapest, KAC pálya (1194 Budapest, Katona József utca 3.)

Október 3. szombat Budapest 15:30 NBI 1. forduló

Budapest Exiles RFC II - SzeKerCe | KAC pálya (1194 Budapest, Katona József utca 3.)

 Október 4. vasárnap Budapest 14:00 NBI 1. forduló

Budapesti Kosok RC - Fehérvár Rugby Club | KFKI pálya (1128 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 29-33)