Extraliga: szenzációs meglepetés győzelmek a hétvégén

Szerző
2015. 10. 04.

A Rögbi15 Magyar Bajnokság a férfiak mezőnyében október 3-án szombaton indult. A tizenháromszoros magyar bajnok Esztergomi Vitézek 41 pontot kapott a szegedi FW Gorillák RC-től, s ezzel elvesztették idei első mérkőzésüket. 

Az alföldi gárda utánpótlás-nevelésbe fektetett energiája beért, fiatal csapatukkal 41-24 arányú, célbónuszt érő győzelmet szereztek szombaton a nem túl nagy játékerőt képviselő Vitézek ellen, s rögtön az Extraliga élére ugrottak. Óriási meglepetés ez, hiszen a Gorillák az első osztályban néhány éve játszanak, s tavaly is csupán az utolsó helyre volt elég a lelkesedésük. 

A Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club is simán verte a tavalyi bajnoki ezüstérmes, a nyáron az utánpótlás mezőny krémjét leigazoló, velük frissítő Budapest Exiles RFC-t. A KARC végig dominálta mindkét félidőt, az elsőben már 12 ponttal elhúzott, a második félidőben hiába küzdő száműzötteknek esélyt sem adva. (Bp Exiles - KARC 12 - 29/5-17)

Németh Krisztián, a KARC irányítója a mérkőzés után elmondta, hogy szinte még sohasem sikerült ilyen jól a felkészülésük, mint idén. A tavalyi csalódást keltő év után a sérülésből visszatérő Tóth Dániel és Csernyik János jelenléte is sokat segített a csapatnak, stabilabbá téve a tolongás játékát, ennek volt köszönhető a győzelem is. A szezonbeli reményekről az első mérkőzés után Krisztián pozitívan nyilatkozott, természetesen az aranyéremért küzdenek majd idén is.

Az NBI-ben is zajlottak a küzdelmek, a Budapesti Kosok RC kis arányú, 4 pontos győzelmet aratott a Fehérvár Rugby Club ellen (Budapesti Kosok RC - Fehérvár RC 28-24). A Medvék/Falmingos - SzeKerCe mérkőzés 26-0 eredménnyel zárult.