Magyarország - Litvánia ENK mérkőzés: kialakult a válogatott keret

Szerző
2015. 10. 16.

Október 24-én 15:00-kor az esztergomi Rugby Club Hotel Stadionban Magyarország Litvániával csap össze az Európai Nemzetek Kupájában. A megmérettetésen az európai ranglistán való előrelépés, valamint a 2B csoportban maradás a tét.

Az Európai Nemzetek Kupája két éves sorozatának második évét kezdi meg a magyar férfi tizenötös rögbi válogatott október 24-én. Tavaly ősszel Litvánia ellen remek formában játszott a magyar csapat és kis pontarányú idegenbeli vereséget szenvedett  (Litvánia-Magyarország 38-29). Idén még erősebb kerettel készülünk, ami reménykedésre adhat okot a csoport első helyén álló Litvánia ellen.

A felkészülést természetesen nem bízza a véletlenre Matthieu Lazarges vezetőedző és Nicolas Vallo másodedző. Októberben edzőtáborral és összetartással készül a közel 40 fős válogatott keret a hazai megmérettetésre, ahol az új taktikai elemek elsajátítása a cél.

A válogatottba erősítésként érkeznek haza Franciaországból és Angliából a magasabb osztályokban játszó játékosaink; Róth Bence. Pocskai Szabolcs, Bárdos András, Thomas Ducrocq,  David Darquie a tolongást fogják erősíteni. Ez reményt adhat egy szép, konstruktív és gyors játékrendszer kialakítására - mondta el Debreczeny Dénes technikai igazgató.

Neuzer András, a válogatott menedzsere több mint 1500 nézőre számít az RCH stadionban, valamint látványos, színvonalas és remélhetőleg győztes játékot vár a nemzeti tizenöttől.

A válogatott keret névsora:

pillér: Pocskai Szabolcs, Szabó Tamás, Ted Coe, Németh Gábor, Marosi Tamás

sarkazó: David Darquier, Pluhár Dániel, Mathé Zoltán

második sok: Jámbor Attila, Andre Brand, Szalai Mátyás, Prágai András, Kovács Márk Manó, Bárdos András

leváló: Tóth Dániel, Gyurcsik Mózes, Fábián Gábor, Valloo Nicolas

összefogó: Thomas Duqroc, Róth Bence

tolongás irányító: Czakó Attila, Szabó Gergely, Gombás Bence

irányító: Almási Bence, Janotka László

szélső: Kőműves György, Collet Gregorie, Steigerwald Ádám, Prakter Attila, Kósa Bálint, Stiglmayer Márk

center: Raul Zaiba, Horváth Áron, Gyurcsik Achilles, Laczikó Krisztián

full back: Katona Jonathan, Révfalusi Bálint