Az Extraliga és az NBI utolsó előtti fordulóit játszották szombaton

Szerző
2015. 11. 10.

Az Extraliga második, az NBI negyedik fordulója zajlott a hétvégénNovember 7-én Kecskeméten a Széktói Stadionban két mérkőzést is rendeztek egymás után.

Az NBI negyedik körében a kecskemétiekre, szentesiekre és ceglédiekre épülő alföldi vegyes csapat, a SzeKerCe fogadta a Fehérvár Rugby Clubot. A házigazdáknak esélyük sem volt a feltörekvő és remek formában játszó fiatal székesfehérvári alakulattal szemben, akik lesöpörték őket a pályáról, megszerezve ezzel első győzelmüket. Végeredmény: SzeKerCe - FRC 0-50 (Pontszerzők: Dezső D. 10, Antal B. 10, Szabó G. 8, Őrsi D. 7, Szlávik P. 5, Révfalusi B. 5, Kerner K. 5).

Az Extraligában a Kecskeméti ARC a bajnoki címvédő Esztergomi Vitézek ellen küzdött hazai pályán, a mérkőzésnek nagy tétje volt, mindkét együttes számára csak a győzelem jöhetett szóba ahhoz, hogy megőrizzék a helyüket bajnoki tabellán. Nyerni végül a remekül játszó Kecskeméti ARC-nak sikerült 27-8 arányban, így a tizenháromszoros címvédő ismét vereséggel utazott haza. Eközben Százhalombattán a Battai Bulldogok RC a Budapesti Kosok ellen játszott az NBI ki-ki mérkőzésén, ahol 27-10 arányú győzelmet aratott, s a bajnoki tabella élére ugrott.

Az Extraliga utolsó őszi fordulója november 14-én szombaton lesz, a Vitézek a Budapest Exilest fogadja Esztergomban (kezdőrúgás 14:00, RCH Stadion), míg a Gorillák Kecskemétre utaznak (kezdőrúgás 14:00, Széktói Stadion). 15-én vasárnap 14 órától Budapesten a KFKI pályán Kosok a Medvék-Exiles ellen bizonytíhatja, megérdemli, hogy az őszt a 2. helyen zárja az NBI-ben. A Szekerce ugyanekkor a Battai Bulldogokkal csap össze.