Kiss Antal a Magyar Rögbi Szövetség új elnöke

Szerző
2016. 01. 15.

A leköszönő elnök, Körmöczi Béla szintén a közgyűlés döntése alapján, alelnökként folytatja tovább a munkát. A Magyar Rögbi Szövetség 2016. január 14-ei közgyűlésén száz százalékos támogatással szavazott bizalmat Kiss Antalnak az elnöki pozícióban, aki az olimpiai rögbi női és férfi szakágának fejlesztését és a rögbi közösségi sportként való elterjesztését tűzte ki célul.

Kiss Antal jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közvetlen közösségi forrásokkal kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa, a rögbi sporttal gimnáziumi évei alatt ismerkedett meg Esztergomban, ahol már a nyolcvanas évek óta jelen van a sportág. A ma délelőtti sajtótájékozatón Kiss Antal elnök úr kiemelte, hogy a Magyarországon történelmi okokból mellőzött rögbit a sportág értékei miatt mindenképpen ki kell emelni a középszerűségből. A rögbi a legnagyobb közösségi sport a világon, hazánkban pedig nincs ehhez hasonló közösségteremtő sportág. Kiemelten fontos cél az olimpiai válogatottak minél jobb szereplése, az európai középmezőnyből való kiemelkedés, melyre leginkább a hölgyeknek van esélyük, ők a megfelelő támogatással a grand prix sorozatba is juthatnak. 

Körmöczi Béla alelnök úr hozzátette, hogy a Magyar Rögbi Szövetség megalakulása óta tagja a nemzetközi világszövetségnek, a World Rugby-nek, amely szervezet kifejezett célja az olimpiai hetes rögbi riói bemutatkozása után tovább növelni a sportág presztízsét és a csapatok létszámát az olimpián.

Gyolcsos Mária a magyar női olimpiai rögbi válogatott játékosa optimistán nyilatkozott az idei évi felkészülésről, és azt is elmondta, hogy az A csoportban szereplő nemzeti csapatunk július 9-10-én Esztergomban lép majd pályára az Európa-bajnokság második körében. A hölgyek június 18-19-én először Prágában mérettetnek meg, ha sikerül a 12 csapat közül a döntőbe kerülni mindkét tornán, az biztos feljutást jelent az európai élmezőnybe.

Révfalusi Bálint, a férfi olimpiai válogatott fiatal tehetsége szintén pozitívan tekint a jövőbe, a felkészülést ők is megkezdték a június 2-3-án a bulgáriai Burgasban megrendezésre kerülő B csoportos Európa-bajnokságra. Bálint azok közé az utánpótlás válogatottból tavaly felnőtt tehetségek közé tartozik, akik a rögbi klasszikus, tizenötös és az olimpiai hetes változatában is eredményesen képviselik hazánkat a nemzetközi porondon.