Róth Bence csapatkapitány nélkül készül a magyar válogatott

Szerző
2016. 03. 02.

A lyoni akadémia fiatal tehetségét sérülés miatt nélkülözi a csapat a tavaszi ENC szezonban Április 9-én Ciprus ellen idegenben, majd május 14-én Andorra ellen Esztergomban lép pályára Magyarország az Európai Nemzetek Kupája 2B csoportjában. 

Az ENC 2B mérkőzéseket komoly felkészülés előzi meg 2016-ban is, a válogatott március 18-tól edzőtáborozik és felkészülési mérkőzést játszik Esztergomban a Dragon Brno RK ellen. A játékoskeret ezen a mérkőzésen a hazai bajnokságban szereplőkre támaszkodik majd. Neuzer András sposrtigazgató Ioan Teodorescu román szakembert, a Kolozsvár edzőjét kérte fel az edzőtábor levezetésére, aki játékosként világbajnokságon is szerepelt.

Az ENC mérkőzéseken továbbra is a francia Matthieu Lazareges szövetségi kapitány viszi a válogatottat. Itt természetesen már külföldi légiósainkra -  Collet Gregoire, Katona Jonatán, Bárdos András, Pocskai Szabolcs, Thomas Ducrocq, David Darquier - is számíthatunk. Két győzelemmel még esélyünk lehet a csoport 4. helyére, ami a továbbiakban felső diviziós Europe Conference csoport kört jelentené számunkra. Az aktuális tabella a Rugby Europe oldalán követhető.

Hajrá magyarok!