A Budapest Exiles jutott a magyar bajnokság döntőjébe

Szerző
2016. 05. 14.

Az Extraliga alapszakaszának utolsó körét játszották május 7-én. A Budapest Exiles RFC hazai pályán aratott győzelmet az Esztergomi Vitézek RAFC ellen és ezzel bejutott a május 28-ai kecskeméti döntőbe. 

A mérkőzés első féidejéban az Esztergom szerzett vezetést a 21. percben Heckel Zoltán sarkazó céljával és Suigogan Károly jutalomrúgásával (0-7). Az Exiles azonban pár perccel később válaszolt Garteh Lyold céljával (5-7), ez is maradt a szünetig a végeredmény. 

A második félidőben a hazai gárda magasabb fokozatra kapcsolt, Simon Foucault4 büntetőrúgást értékesített, majd a 31. percben a csereként beállt Babtisthe Barthes céljával és a jutalomrúgással beállították a végeredményt (27-7). A május 28-ai RISKA Rögbi Fesztivál és Magyar Bajnoki Döntőn így a Kecskeméti ARC ellenfele a Budapest Exiles RFC lesz. A bronzmérkőzésen a tavalyi bajnok Esztergomi Vitézek RAFC a Fitt World Hungarosun Gorillák RC ellen játszik majd.

Az NBI-ben szintén május 7-én a MedEx a Fehérvár RC-t fogadta, a szoros összecsapást Fehérvári Vadkanok nyerték 21-12-re, az ezüstérem megszerzése a SzeKerCe elleni május 15-ei győzelmükön múlik. Május 8-án a Budapesti Kosok RC 19-31 arányban alul maradt a Battai Bulldogok ellen. Az NBI bajnoka így a  testakadémia.hu Battai Bulldogok RC.

KÉPGALÉRIA1

KÉPGALÉRIA2