Vereség és búcsú az ENC 2B csoporttól

Szerző
2016. 05. 14.

Magyarország - Andorra: 10-28 (Félidő: 10-18) Az Európai Nemzetek Kupája 2B csoportjának 2014/16-os szezonját az 5. helyen zártuk.

A május 14-én Esztergomban rendezett küzdelmes válogatott mérkőzésen hiába szereztük meg a vezetést az első félidő legelején, Andorra sokkal taktikusabban játszott, és az eleredő esőhöz is jobban tudott alkalmazkodni, hamar felülkerekedtek a magyar válogatotton. A játékunknak a ligában szokatlanul sok, öt sárga lap sem kedvezett, melyből három sajnos a miénk volt, ráadásul a második félidőben néhány percig kettős emberhátrányban játszottunk.

A találkozó minden magyar pontját a nagyon fiatal, mindössze 17 éves Suiogan Tímár szerezte, aki ráadásul  most debütált a felnőtt magyar válogatottban. Egy cél, a hozzá tartozó jutalomrúgás és egy büntetőrúgás, összesen 10 pont fűződik a nevéhez.

Az Európai Nemzetek Kupája 2B csoporttól ezzel a vereséggel sajnos búcsúzunk. A Rugby Europe versenyrendszere azonban átszervezés alatt áll, így jelenleg nem lehet tudni, hogy 2016 őszén kikkel fogunk majd találkozni.

Csapatösszeállítás:

Németh  Gábor
Máthé Zoltán
Gheta Daniel Alin
Brand Andre
Jámbor Attila
Gyurcsik Mózes
Drabbant Dávid
Valloo Nicolas
Czakó Attila
Lloyd Gareth
Volentér Tamás
Banu Alexandru
Zaiba   Raul
Stiglmayer Márk
Suiogan Tímár
Toth Daniel
Hollósi Gábor
Márki Roland
Juan Carlos Berbesi
Ágotai Ákos
Remsik József
Suiogan Károly
Szimandl Krisztián